Ana SayfaKültür-SanatTahsin Özmen’in “Yoğurt” ve “Pantolon” filmleri izleyici ile buluşacak

Tahsin Özmen’in “Yoğurt” ve “Pantolon” filmleri izleyici ile buluşacak

HABER MERKEZİ – Yönetmen Tahsin Özmen’in ödüllü iki kısa filmi “Mast” (Yoğurt) ve “Pantor” (Pantolon) Perşembe akşamı, Beyoğlu Sineması’nda izleyici ile buluşacak.

Chalak Events’in organizatörlüğünde yönetmen Tahsin Özmen’in ödüllü iki kısa filmi izleyici ile buluşacak.

Özmen’in kılık kıyafet kanununun uygulandığı 1930’lu yıllarda daha önce şehre hiç gitmeyen Dilo adlı köylünün başından geçenleri anlattığı Mast (Yoğurt) ile Kürtçe müziğin yasaklı olduğu yıllarda Ali adlı çocuğun dedesinin istediği Kürtçe bir kaseti ulaştırmasının hikayesini anlattığı Pantor (Pantolan) filmleri 25 Nisan Perşembe akşamı Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.

Filmlerin gösteriminin ardından yönetmen Özmen ve Pantor filminin oyuncusu Suat Usta ile bir de söyleşi gerçekleştirilecek.

Özmen’in Pantor filmi, bu yıl 14-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 72. Cannes Film Festivali, Türkiye Seçkisi bölümünde de gösterilecek.

Tahsin Özmen hakkında

1985 yılında Cizre’de doğan ve orada yaşayan Özmen, 2009 yılında Mezopotamya Kültür Merkezi’ne katıldı.

Diyarbakır’da Ortadoğu Sinema Akademisi’ndeki kurgu ve renk çalışmalarına 2011 yılında başladı.

2015 yılında ilk kısa filmi olan Mast’ı çekti. Film, Duhok Film Festivali’nde (2015) kısa film dalında birincilik, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali ulusal kısa film yarışmasında da (2016) ikincilik ödülünü kazandı.

2018 yılında ikinci kısa filmi Pantor’u çekti ve bu filmi de Duhok Film Festivali’nde (2018) kısa film dalında birincilik, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali ulusal kısa metraj yarışmasında ise ikincilik ödülünü kazandı.

Pantor, aynı zamanda bu yıl 72. Cannes Film Festivali Türkiye Seçkisi bölümünden katılmaya hak kazandı.