Ana SayfaToplumsal CinsiyetTaksim’de çocuk istismarını protesto eden kadın gözaltına alındı

Taksim’de çocuk istismarını protesto eden kadın gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasını Taksim Meydanı’nda protesto etmek için oturma eylemine başlayan Yasemin Babat Kayan gözaltına alındı. Beyoğlu Polis Karakolu’na götürülen Kayan, buradaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul’da Yasemin Babat Kayan isimli bir kadın, Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya mahallesinde iki erkeğin 5 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmasını protesto etmek için Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde oturma eylemi yaptı.

Çocuklara istismarının sona erdirilmesi, yetkililerin gerekli önlemleri alması için eylem yapan Kayan, “Ateş sadece düştüğü yeri yakmıyor, bütün annelerin yüreği yanıyor” ifadelerini kullandı.

Bir anne olarak bu tür durumlara artık dayanamadığını söyleyen Kayan, “Artık tahammül edemiyorum. Çocuk istismarına artık tahammül edemiyorum” dedi.

Oturma eylemi sırasında sık sık “İstismara hayır” sloganı atan Babat Kayan’ın çevresi bir süre sonra polis ekipleri tarafından çevrildi.

Polis, valiliğin bu yöndeki kararı doğrultusunda burada eylem yapılmasının yasak olduğunu belirtti.

‘İstismara karşı durmak suçsa, bunu göze aldım’

Babat Kayan, polislere “Yasa dışı bir şey yapmıyorum” yanıtını verdi.

“Ben artık çocuğum için kaygılanmak istemiyorum. Çocuklar için kaygılanmak istemiyorum. Her gün aynı haberlerle uyanmak istemiyorum. Artık çocuk istismarının son bulmasını istiyorum. Eğer bir anne olarak çocuk istismarına karşı durmak suçsa, ben bunu göze alarak geldim. Sözüm ona dün 23 Nisan Çocuk Bayramı’ydı. Dün bir çocuk bayramını yaşayamadı, tecavüze uğradı. Şu anda hastanede yoğun bakımda.”

‘Çocuklar için mücadele edin’

Yaşananlar karşısında isyan eden Babat Kayan, herkese istismara karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

“Çocuğa tecavüz etmek hangi dinde var? Eğer bunlar dinde varsa, eğer bu Müslümanlıksa ben bu dinden çıkarım. Artık insan gibi yaşamak istiyorum. Çocuklarımızın güvence altına alınmasını istiyorum. Cumhurbaşkanları, belediye başkanları, bakanlar, savcılar, hakimler yetkili kim varsa, bütün işinizi gücünüzü bırakın çocuklarımız 23 Nisan’da bayramını kutlasın diye uğraşın. Lütfen bunun için birazcık mücadele edin. Artık çocuklarımız çocukluğunu yaşasın.”

Gözaltına alınan Babat serbest

Polisler ise, eylemini sonlandırmaması halinde kendisini gözaltına alacağını söyledi.

Eylemini devam ettireceğini söylemesi üzerine gözaltına alınan Babat Kayan, Beyoğlu Polis Karakolu’na götürüldü.

Kayan, karakoldaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.


Bu haber Mezopotamya Ajansı’ndan derlenmiştir.
Previous post
Erdoğan: Tehcir başka, katliam başka, kimi aldatıyorsunuz?
Next post
Bursa ve Kuşadası’nda iş cinayeti: İki işçi hayatını kaybetti