Ana SayfaEkolojiTokat’taki Ballıca Mağarası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde

Tokat’taki Ballıca Mağarası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde

HABER MERKEZİ – Ballıca Mağarası, 2019 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edildi.

680 metre uzunluğunda ve 95 metre yüksekliğinde olan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve en görkemli mağaralarından biri.

Tokat’ın Pazar ilçesindeki Ballıca Mağarası’nın, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındığı açıklandı.

DHA’nın haberine göre Tokat Valisi Ozan Balcı, Ballıca Mağarası’nın, Türkiye’den 2019 yılında UNESCO Dünya Geçici Mirası Listesi’ne giren tek miras alanı olduğunu söyledi.

“Ballıca Mağarası, yapısı gereği çok otantik, Türkiye’nin bir turizm değeri, Tokat’ımızın turizm değeri. UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ne dahil olmak için başvuru yapmıştık. O da kabul oldu. Hem Tokat’ımızın hem de Türkiye’mizin tanıtımına daha çok katkı sağlayacak.”

Ballıca Mağarası

İl merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Pazar ilçesine bağlı Ballıca köyünde, 1085 rakımlı tepede bulunan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve görkemli mağaralarından biri olarak gösteriliyor.

Ortalama sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 54 olan mağara, milyonlarca yılda oluşan sarkıt ve dikitleriyle dikkat çekiyor.




Önceki Haber
2018 Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan altı kişiye açılan davanın ilk duruşması yarın
Sonraki Haber
38. İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu