Ana SayfaGüncelUsta yönetmen Werner Herzog’dan korsana övgü

Usta yönetmen Werner Herzog’dan korsana övgü

HABER MERKEZİ – Usta sinemacı Werner Herzog filmlerini korsan olarak izleyenleri destekledi, “Korsan, dünya genelinde dağıtımın en başarılı şekli olmuştur” görüşünü paylaştı.

Alman sinemacı Werner Herzog, kendi filmlerini korsan olarak izleyen sinefilleri destekledi.

İsviçre’deki Visions du Réel film festivalinde bir söyleşiye katılan Herzog, Ukraynalı yapımcı Illia Gladshtein’ın “Filmlerinizi yalnızca illegal torrent sitelerinde bulabiliyoruz” sözlerine verdiği cevapla konu hakkındaki düşüncelerini net bir biçimde ifade etti: “Korsan, dünya genelinde dağıtımın en başarılı şekli olmuştur.”

Festivalde Maitre du Réel yaşam boyu başarı ödülünü kucaklayan Herzog’un sinefillerin filmografisindeki yapımları izlemek için bu yola baş vurmasıyla ilgili hiçbir sorunu yokmuş. Tabii ki para verilerek izlenmelerini tercih ediyor  ama filmlerini Netflix gibi platformlarda bulamayanların yasa dışı download yöntemlerine başvurmasını da tamamen anlayışla karşılıyor.

Son olarak “Meeting Gorbachev” belgeseliyle karşımıza çıkan Herzog, Henry Ford’un Brezilya’da bir fabrika açma girişimini konu eden “Fordlandia” ve meteor belgeseli “Fireball”un hazırlıklarını sürdürmekte.


Bantmag