Ana SayfaGüncelYSK toplantısı: Gündemde AKP ve MHP’nin İstanbul itirazı vardı

YSK toplantısı: Gündemde AKP ve MHP’nin İstanbul itirazı vardı

HABER MERKEZİ –  31 Mart yerel seçimlerinin ardından YSK bir kez daha toplandı. Gündemde AKP ve MHP’nin İstanbul’daki seçimlere dönük ‘olağanüstü itirazı’ vardı. 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını seçimden 17 gün sonra alabilirken, gözler yeniden Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK).

Kurul, bugün saat 14.00’te toplandı. Toplantının gündeminde, AKP ve MHP’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talebiyle yaptığı olağanüstü itiraz da yer aldı.

Toplantıda AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel’in, partisinin iddialarıyla ilgili 2.5 saatlik bir sunum yaptığı bildirildi.

Kurul, itirazları görüşmeye yarın saat 11.00’de devam edecek.

İtirazlar birlikte ele alınacak

Kurul’da öne sürülen iddiaların tek tek ‘somut verilere dayanıp dayanmadığına dair’ müzakere edileceği, bunun da uzun bir zaman alabileceği söyleniyor.

Öte yandan, YSK’nın AKP’nin İstanbul ve Büyükçekmece başvuruları ile MHP’nin İstanbul ve Maltepe başvurularını birlikte görüşüp karara bağlaması bekleniyor.

YSK iki karar verebilir

YSK, İstanbul başvurularına ilişkin iki karar verebilir. AKP ve MHP’nin itirazı kabul edilebilir ya da reddedilebilir.

Kurul’un itirazların kabulüne karar vermesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelir. Ve YSK aksine bir karar almazsa, İstanbul’da seçmenin 2 Haziran’da yeniden sandık başına gideceği anlamına gelecek. Ret kararı verilmesi halinde ise İstanbul İl Seçim Kurulu’nca tanzim edilen İl Birleştirme Tutanağı sonucu kesin seçim sonucu olacak.

Previous post
Kılıçdaroğlu'na saldırıya ilişkin Erdoğan'dan ilk açıklama
Next post
Ankara’da CHP'li vekil Levent Gök’e saldırının da görüntüleri ortaya çıktı