Ana SayfaManşet28 Mayıs Dünya Regl Hijyeni Günü: ‘Eylem Vakti’

28 Mayıs Dünya Regl Hijyeni Günü: ‘Eylem Vakti’

HABER MERKEZİ – Bugün 28 Mayıs Dünya Regl Hijyen Günü. Kız çocuklara ve kadınlara farkındalık kazandırmayı amaçlayan bugünün bu yılki teması ise ‘Eylem Vakti’.

Bugün 28 Mayıs Dünya Regl Hijyen Günü.

2014 yılında Almanya merkezli sivil toplum kuruluşu Wash United, en yaygın regl döngüsü süresi olan 28 sayısından yola çıkarak, 28 Mayıs’ı Dünya Regl Hijyen Günü (World Menstruation Day) ilan etti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Mayıs ayının yani yılın 5. ayının seçilmesinin nedeni ise kadınların regl döngüsünün her ay ortalama 5 gün sürmesi.

Günün kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum kuruluşlarının da desteğiyle dünya çapında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Dünya çapında özellikle gelişmekte olan ülkelerde yapılan etkinlikler, konserler, tiyatrolar ve sosyal medya kampanyaları üzerinden kız çocuklar ve kadınlara regl dönemi ve hijyen kuralları konusunda farkındalık kazandırmak amaçlanıyor.

Dünya Regl Hijyen Günü’nün bu yılki teması ise “Eylem Vakti.”

Türkiye’de ve dünyada kız çocukların regl dönemi konusundaki farkındalığına ilişkin güvenilir veriler bulmak oldukça güç.

UNICEF, hem kız hem de erkek çocukları ergenlikten önce eğitim vermenin, onların kendilerine güvenlerini artırarak sosyal dayanışmaya katkıda bulunduğunu söylüyor.

Uluslararası kuruluşlar, bu bilgilerin hem okullarda hem evlerde doğru bir şekilde verilmesi çağrısında bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Müzik Festivali'ne sayılı günler kaldı
Sonraki Haber
Öcalan’ın mesajları nasıl okunmalı? – Reha Önal