Ana SayfaGüncel7. FilmAmed Belgesel Film Festivali başlıyor

7. FilmAmed Belgesel Film Festivali başlıyor

HABER MERKEZİ – 7. FilmAmed Belgesel Film Festivali 8 Mayıs’ta başlıyor. Festival kapsamında 44 yapım izleyici ile buluşacak. Film gösterimlerinin yanı sıra festivalde forum ve söyleşiler de olacak.

Diyarbakır’da bulunan Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği tarafından bu sene 7’ncisi düzenlenen FilmAmed Belgesel Film Festivali, 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

4 gün sürecek festival kapsamında Kuzey Doğu Suriye ile Türkiye, Avrupa, Latin Amerika, Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan 44 belgesel film ÇandAmed Sinema Salonu ve TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Film gösterimlerinin yanı sıra festivalde forum ve söyleşiler de olacak.

Festivalde bütün yapımlar ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Festival ekibinin “Direniş ve sinema yaşamımızdan eksik olmasın” diyerek yaptığı açıklama şöyle:

“Bu festivalin bizim için en sevindirici yanı bu yıl çok sayıda güçlü özgür kadın karakterin konu edildiği ve yine çok sayıda kadın yönetmenin yer aldığı bir festival olması. Bu kendi özgücüyle erkek egemen zihniyete karşı büyük bir özgürlük mücadelesi veren kadın özgürlük paradigmasının elbette ki değerli bir yansımasıdır.
“Göçmenlik, kadın direnişi, çok kültürlülük, direniş bu seneki filmlerimizde öne çıkan temalar.
“Festivalde toplumsal sorunları projekte bir seçki oluşturmaya gayret ettik. Bu amaçla Rojava’dan Avrupa’dan, Latin Amerika’dan Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan 44 adet filmi sizlerle buluşturuyoruz.
“Sizlerden gelecek eleştiri ve önerilerin bizim için çok değerli olduğuna olan inancımızla birlikte üretmenin ve paylaşmanın keyfine ortak olmaya çağırıyoruz.”

Festival programının da yer aldığı kitapçığa BURADAN ulaşabilirsiniz.

Previous post
Gözler YSK'nin İstanbul kararında: "Seçimin iptali mümkün değil"
Next post
Bugün doğum günü: Leyla Güven 180 gündür açlık grevinde