Ana SayfaToplumsal CinsiyetAdli Tıp raporu: İntihar bulgusu yok, Şule Çet fiziksel travmaya maruz bırakılmış olabilir

Adli Tıp raporu: İntihar bulgusu yok, Şule Çet fiziksel travmaya maruz bırakılmış olabilir

HABER MERKEZİ – Cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan adli tıp raporunda, intihar bulgusuna rastlanmadığı belirtilerek “Çet’in boynunda kırık var. Bu, canlıyken saldırıda meydana gelmiş de olabilir” denildi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın ‘cinayet’, ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davanın ikinci duruşması 15 Mayıs’ta görülmüştü.


Şule Çet Davası: ‘Olay yerindeki video ile polis görüntüleri arasında fark var’


Duruşmanın ardından Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ek mütalaa gönderdi.

Birgün’den Erk Acarer’in haberine göre raporda, Şule’nin ölüm nedeninin intihar olmaktan uzak olduğu kaydedildi.

Şule’nin intihar etmesini gerektirecek yoğun bir ümitsizlik duygusu içinde olmadığı’ belirtilen raporda şu ifadeler kullanıldı:

“Ölümünden önceki dönemde, yakın çevresi tarafından farkedilen ciddi intihar planının eşlik ettiği aktif bir depresif tablo içinde olmadığı kanaati oluşmaktadır. Bir kişinin olaydan yaklaşık 1.5 yıl önce aldığı depresyon tanısından yola çıkarak olay anındaki ruhsal durumunu tahmin etmenin tıbben çok mümkün olmadığı bilinmektedir. İdrarında tespit edilen ilaç etken maddesi, kişinin intihar ettiğini gösteren somut bir tıbbi kanıt niteliğinde değildir.”

‘Hayattayken travmaya maruz kalmış olabilir’

Yeni raporda daha önceki 3 raporda belirtilmeyen bir noktaya da vurgu yapıldı.

Şule’nin boyun bölgesinde kırık olduğu belirtilen raporda şu bulgulara dikkat çekildi:

“Şule Çet’in otopsisinde tespit edilen ‘hyoid kemik sağ boynuz orta bölümde ekimozlu kırık’ bulgusu, kişi canlı iken boyun bölgesinin travmaya maruz kaldığının göstergesi. Bu, boyna bası sonucu oluşabileceği gibi, yüksekten düşme sonucunda da oluşabilir.”

Bilirkişi raporu: Şule Çet’in intihar etmesi sürecin olağan akışına aykırı

Previous post
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun, 80 milyon seni doyuruyor
Next post
Seçim iptali: YSK gerekçeli kararını yarına bıraktı