Ana SayfaGüncelAkşener’den ‘İstanbul’ açıklaması: Bir kez daha kazanacağız

Akşener’den ‘İstanbul’ açıklaması: Bir kez daha kazanacağız

HABER MERKEZİ – İstanbul seçiminin yenilenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, “Bir kez kazandık, bir kez daha kazanacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine dair açıklamalarda bulunan Akşener, “6 Mayıs 2019 Pazartesi günü YSK üzerinden aziz milletimizin iradesine darbe yapılmıştır. Biz her türlü darbeyi reddedeceğiz, sessiz kalmayacağız” dedi ve bunu ikinci bir ’28 Şubat darbesi’ olarak niteledi.

“28 Şubat’ta sayın Erdoğan yine bir talimatlı bir mahkeme kararıyla belediye başkanlığından uzaklaştırıldı. Dününün mağdurları hak yiyen mağrurlara dönüştüler. O gün nasıl sayın Erdoğan’ın yanında durduysak bugün de hukuksuzluğa karşı sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanında duracağız.”

“6 Mayıs darbesiyle Türkiye’de bir kez daha rejim değişikliği yaşandı” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Parti devleti rejimine dönüş yapıldı. Sayın Erdoğan artık tek adam olmakla yetinmeyip tek seçmen olmaya çalışıyor. İstanbul seçimini iptal ettiler. Koca koca adamların uydurdukları oy çalma ya da sahte seçmen iddiaları doğru çıkmadı.”

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimini kazanacaklarını vurgulayan Akşener, “Bir kez kazandık, bir kez daha kazanacağız. Bu kez sadece belediye başkanlığını değil millet iradesini kazanacağız” dedi.


Erdoğan’dan parti teşkilatına: Seçim kampanyasını ‘oyları çaldılar’ diyerek yapın