Ana SayfaGüncel“Asker ambulansa müdahale etti, Sertip Şen kan kaybından yaşamını yitirdi”

“Asker ambulansa müdahale etti, Sertip Şen kan kaybından yaşamını yitirdi”

HABER MERKEZİ – Vurulan ve kan kaybından yaşamını yitiren Sertip Şen olayına ilişkin görgü tanıkları ile görüşen HDP Hakkari milletvekili Sait Dede, “Olay yerine gelen yurttaşlarca hemen ambulans istenmiş; ancak ambulansın geldiğini gören üs bölgesi, ambulansın ilerlemesine izin vermeyerek olay yerine ulaşmasını engellemiştir” dedi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde askeri bölgede açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Sertip Şen’e ilişkin aile, görgü tanıkları ve köylüler ile görüşen HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede yazılı açıklama yaptı.

Dede yaptığı açıklamada Sertip Şen’in Çobanpınar (Kürtçe adıyla Wargenima) köyünün Kavleboş Yaylası’nda askeri karakol ve üs bölgesinin olduğu yerde göğsünden vurularak öldürüldüğünü hatırlattı.

Şen’in olay günü eşiyle birlikte Çobanpınar Karakolu’nun köy çıkışında bulunan nizamiyesinden koyunlarını otlatmak için izin aldığını, kimlik kontrolünden sonra noktayı geçip yaylaya ulaştığını belirten Dede, şu bilgileri paylaştı:

“Öğlene doğru eşi ve diğer kadınlar pancar toplamak için koyunların olduğu yerden uzaklaşmışlar, pancar toplamaktan döndüklerinde ise Sertip Şen’i yaralı olarak bulmuşlar.
“Olay yerine gelen yurttaşlarca hemen ambulans istenmiş; ancak ambulansın geldiğini gören üs bölgesi, güvenlik gerekçesiyle ambulansın ilerlemesine izin vermeyerek olay yerine ulaşmasını engellemiştir.
“Bunun üzerine yurttaşlar yaralıyı ambulansın olduğu yere kendi imkânlarıyla ulaştırmışlar. Ancak ambulansın olay yerine gelmesinin engellenmesinden dolayı 1-1.5 saatlik bir zaman kaybı yaşanmıştır. Ve ne yazık ki Sertip Şen gerekli müdahale zamanında yapılmadığı için kan kaybından yaşamını yitirmiştir.”
“Sertip Şen’in vurularak katledildiği yerde Yüksekova taburuna bağlı Çimenli Üs bölgesi, Çobanpınar Üs Bölgesi ve Asteng Lider Tepe Üs bölgesi bulunmaktadır. Bölge her 3 üs bölgesi tarafından gözetim altındadır ve çıplak gözle dahi olayın gerçekleştiği yer görünebilmektedir. Görgü tanıkları Sertip Şen’in 3 kilometre uzaklıktaki Çimenli Üs Bölgesinden açılan ateşle öldürülmüş olabileceğini belirtmektedirler.”
“Olayın gerçekleştiği tarihten şu ana kadar başta valilik olmak üzere yetkililerin kamuoyuna gerekli açıklamayı yapıp sağlıklı bir bilgi vermemesi soruşturmanın adil bir şekilde yürütülmediği, yürütülmeyeceği ve vurulan Sertip Şen’in fail veya faillerinin korunduğu endişesini yaratmıştır.
“Geçmiş dönemde yaşanan tecrübeler de göstermiştir ki faillerin kamu görevlisi olduğu vakalarda; ya soruşturmalar sürüncemede bırakılmış ya da failler cezasızlık zırhıyla korunmuşlardır.
“Canavarca saikle işlenen infazın sorumlularının cezalandırılması için soruşturmanın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Ne olmuştu?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Onbaşılar köyünde, 2 Mayıs Perşembe günü koyunları otlattığı esnada askeri bölgeden açıldığı belirtilen ateş sonucu vurulan 46 yaşındaki Sertip Şen hayatını kaybetmişti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan baba Cemşit Şen, oğlunu pancar toplayan kadınların bulduğunu, bunun üzerine olay yerine giden köylülerin Şen’i 3 kilometre boyunca sırtında taşıyarak köye getirdiğini aktarmıştı.

Baba Şen, “Uzun bir süre yaralı bir şekilde kalmış ve çok kan kaybı yaşamıştı” derken, oğlunun vurulduğu yerde iki karakol ve iki üs bölgesinin bulunduğuna dikkat çekerek şu soruyu sormuştu:

“Karakol bölgesinde vurulan oğlum orada uzun bir süre kan kaybı yaşadı. Vurulduğu yerde karakol ve üs bölgeleri görülüyor. O kadar yakın yerde vurulan oğluma neden müdahale edilmedi?
“Yüksekova’nın bir köyünde bir çoban vurulmuş, yaşamını yitirmiş ama kamuoyu sessiz. Ölüm bu kadar basit olmamalı. Hakkari’de bir çoban vurulmuş, kimin umurunda?”



Önceki Haber
İstanbul seçimleri: Kaybedenin kazanma stratejisi ve muhalefetin tutumu
Sonraki Haber
İş cinayeti: Asansör boşluğuna düşen işçi yaşamını yitirdi, öldüğü saatler sonra öğrenildi