Ana SayfaGüncelAvukatları 20 gün sonra Öcalan’la tekrar görüştü

Avukatları 20 gün sonra Öcalan’la tekrar görüştü

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Gül’ün “kısıtlamalar kaldırıldı” açıklamasından 6 gün sonra avukatları İmralı’ya giderek Öcalan’la görüştü.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruya olumlu yanıt geldi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre savcılığın olumlu yanıtı üzerine avukatlar, sabah saatlerinde Gemlik’e giderek oradan İmralı Adası’na hareket etti.

İmralı’ya giden avukatlar dönüşte ise Gemlik’e gelmedi.

Ajans, Güzelyalı İskelesi’ne gelen avukatların, İstanbul’a doğru yola çıktığını aktardı.

20 gün önce görüşmüşlerdi

Avukatların 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana yaptığı 810 görüş başvurusu “hava muhalefeti”, “koster bozuk”, “koster onarımda”, “OHAL” gibi gerekçelerle reddediliyordu.

Ancak avukatlar Newroz Uysal ve Rezan Sarıca, 8 yılın ardından ilk kez 2 Mayıs’ta Öcalan ile görüşme gerçekleştirebilmişti.

AKP Sözcüsü: Görüşmenin önünde engel kalmadı

Partisinin genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Öcalan’ın avukatlarının İmralı’ya gitmesine ilişkin “Bu tip görüşmeler mutlaka gündeme bağlanmaya çalışılır. Her dönemde bu tip tartışmalar yaşandı” dedi.

Görüşmeye şimdiye dek izin verilmemesini ise Çelik, şöyle savundu: “Görüşmeleri engelleyen bir yargı kararı vardı, yakın zamanda kalktı. Hukuki engel kalkınca bu görüşmenin önünde bir engel kalmadı.”

Açlık grevcileri düzenli görüşme talep ediyor

İmralı Cezaevi

Hali hazırda binlerce kişi Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla düzenli olarak görüşebilmesi için açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerini sürdürüyor.

HDP Milletvekili Leyla Güven tecridin kaldırılması için 196 gündür açlık grevi eylemini sürdürürken, Güven’le beraber üç vekil ve binlerce tutuklu da aynı taleple eylemde. Açlık grevi eylemini ölüm orucuna dönüştüren tutuklular da var.

16 Mayıs’ta ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına dair “kısıtlamaların kaldırıldığını” açıklamıştı.

Gül, “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” demişti.


Güven’in kızından Gül’e: Açıkladığınız kararı uygulamak için neyi bekliyorsunuz?

Previous post
İstanbul seçiminin iptali: YSK gerekçeli kararı açıkladı
Next post
BBC'de kadın çalışan ücret eşitsizliği nedeniyle terfiyi reddetti