Ana SayfaGüncelAyşenur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

Ayşenur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

HABER MERKEZİ – İHD İstanbul Şubesi tarafından verilen Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) kurucularından ve yöneticilerinden Ayşenur Zarakolu adına verilen 17. Ayşe Nur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Bu yıl ödüller, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yönetmenliği kampanyasına katılan ve aldığı 1 yıl 6 ay hapis cezası nedeniyle cezaevine giren gazeteci Ayşe Düzkan ve hak savunucusu Osman Kavala’ya verilecek.

Ödüller, 9 Mayıs saat 19.00’da Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nda yapılacak törenle sahiplerine teslim edilecek.

‘Baskılara karşı mücadelenin gerekliliğine işaret ediyoruz’

Ödüllere ilişkin konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, “Ayşenur Zarakolu’nu kaybettikten sonra da onun mücadelesini bu ödül vesilesiyle bir kez daha gündeme gelmesini, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara karşı mücadele etmenin de ne derece gerekli olduğuna işaret ediyoruz. Buna dair bir düşünceyi de aynı zamanda bu süreçte büyütmek istiyoruz” dedi.

Ayşe Nur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri İHD İstanbul Şubesi tarafından 2002 yılından beri her yıl 9 Mayıs’ta veriliyor.


İsmi ‘cesaret’ ile özdeş: Ayşenur Zarakolu