Ana SayfaGüncelAzad Barış: ‘Önce şu seçimleri halledelim’ tavrı olmamalı

Azad Barış: ‘Önce şu seçimleri halledelim’ tavrı olmamalı

HABER MERKEZİ – Seçime giderken HDP’nin muhalefete mesajları devam ediyor. Bu kez partinin Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, yaptıkları ‘Demokrasi İttifakı’ çağrılarının ‘geçici’ ya da seçime dönük olmadığına dikkat çekerek, “’Biz önce şu seçimleri halledelim’ tavrı olmamalı; bizim ne istediğimiz çok net, toplumsal barış istiyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tele1’deki Soru-Cevap programında Ayşegül Doğan’a konuk olan Barış, partisinin 23 Haziran’da takınacağı tutuma ve ‘Demokrasi İttifakı’ çağrılarına değindi.

Partisinin 31 Mart’taki tutumunun 23 Haziran’da da devam edeceğini belirten Barış, ‘ittifak’ çağrılarının ise ‘geçici’ olmadığına dikkat çekti.

“Demokrasi İttifakı ile siyasi partiler arasında geçici bir ‘ittifak’tan bahsetmiyoruz. Demokrasiden yana olanlarla yan yana gelebileceğimizi ancak bunun seçimlerle sınırlı olmaması gerektiğini söylüyoruz.
“Diyarbakır’daki bir meseleye ses çıkarılmadığında o şiddet artık İstanbul’a da geliyor, bu yüzden ülkenin selameti için bir araya gelmemiz lazım.”

Seçimde kazandıkları bazı belediyelere ‘el konulduğunu’ da söyleyen Barış, partisinin, yenilenecek olan seçimlerin başarısının Cizre’den geçtiği yönündeki açıklamasını yineleyerek, “Her yerde hukuksuzluğa karşı çıkmak lazım” dedi.

Açlık grevindeki tutukluların yakınlarına şiddeti hatırlatan Barış, “Annelere yapılan haksızlığa susanlar kusura bakmasın, ‘biz önce şu seçimleri halledelim de’ tavrı olmamalı; bizim ne istediğimiz çok net, toplumsal barış istiyoruz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sandık güvenliği için: "Seçim günü 31 bin 186 avukat gönüllü görev alacak"
Sonraki Haber
‘Gri Listede’ denilerek tutuklanmıştı: Nurettin Canan'a hem ceza hem tahliye