Ana SayfaGüncelBahçeli YSK kararını ’adaletli’ buldu: Milletimizin yüreğine su serpmiştir

Bahçeli YSK kararını ’adaletli’ buldu: Milletimizin yüreğine su serpmiştir

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, YSK’nin İBB seçimlerinin yenilenmesi yönündeki kararını ‘adaletli’ bulduğunu vurgulayarak, “Milletimizin yüreğine su serpilmiştir” dedi.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeminde Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) seçimlerini yenilemesi yönündeki kararı vardı.

Bahçeli, kararı ‘adaletli’ buldu, “YSK oy çokluğuyla hakkın, halkın, hukukun tercümanı olmuştur” dedi.

“Seçim sonrası ortaya çıkan tartışmaların bir ayağında İstanbul seçimlerinin akıbeti bulnurken diğerinde de Cumhur İttifakı’yla ilgili spekülasyonlar yer almıştır. 6 Mayıs 2019’da YSK itirazları görüşmüş, adaletli bir kararla milletimizin yüreğine su serpmiştir. Oy çokluğuyla Hakkın, halkın, hukukun tercümanı olmuştur. YSK’nın söz konusu kararına elbette tartışmasız saygı duyuyoruz.”

Kutuplaşmanın önüne geçilmesi çağrısı yaparken “Bizim kaybedecek devletimiz, vazgeçilecek insanımız da yoktur” diyen Bahçeli, seçimle ilgili yaptıkları değerlendirmeler ışığında ulaştıkları sonucu ise şu sözlerle anlattı:

“Türkiye zorlu bir seçim sürecinden çıkmıştır. Seçim sonuçlarla ilgili değerlendirmelerimiz farklı zeminlerde yaptık. 31 Mart’ta milletimizin sandık yoluyla verdiği mesajları titizlikle analiz edip yorumladık. 31 Mart’ın kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı’dır. Milli kucaklaşmanın adresi Cumhur İttifakı olmuştur. MHP takdir edilecek bir sonuç almıştır. Bize göre 31 Mart mahalli idareler çözümleri düğümü çözmüş, hükmünü vermiştir. Cumhur İttifakı ülke bazında siyasi ve stratejik hedeflerine ulaşmıştır. Buna hürmet etmek asıldır, önemlidir.”
“Cumhur İttifakı’nın dağılmasını bekleyenler… Bunlara şerefiniz kadar konuşun desek ömürleri boyunca tek kelime edemezler. Fitne fesata bürünmüş insanlar iblisin yer yüzü suretleridir. Cumhur İttifakı bu iblis suretlerini her aşamada karşılamaya sonuna kadar hazırdır. Cumhur İttifakı’nın çözülmesini umanlar bazen eski siyasetçi kisvesiyle çıkıp gevezelik yaparlar. Hepsi kinlidir, hepsi klinik vakadır, alayı birden kifayetsiz mühteristir. Cumhur İttifakı üzerinde yapılan kirli yorumların alayı kirli itiraftır. Bugün ittifak dünden daha güçlüdür.”

Kılıçdaroğlu’na eleştiri

MHP lideri Bahçeli ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun YSK’de seçimlerin yenilenmesi yönünde oy kullanan YSK üyeleri için kullandığı ‘AKP’nin çetesi’ ifadesine tepki gösteren Bahçeli, “Bunlar sakat bir zihniyetin sızlanmasıdır” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı’na yönelik bir amaca matuf tezgahla ilgili söyleyeceklerim vardır. 31 Mart’tan sonra Cumhur İttifakı’nın budanmasını hatta kopmasını arzulayan müşfik ve munafık cephelere adeta cesaret gelmiştir. Zillet İttifakı fitne oklarını fırtlatmaya başlamıştır. Bunlar mayalarına uygun olanı yapmıştır, aslında bu kimliksizlere bunu çok görmüyoruz. İçtikleri süt neyse bunun gereğini yapmışlardır. Azıtıyorlar, şımarıyorlar, sırtı kaşınan keçler gibi oraya buraya sürtünmeye, oraya buraya bulaşmaya başlıyorlar. Zaman zaman bunların gevşeyen vidalarını sıkmak, anladıkları dilden konuşmak mecburiyet halini alıyor. Biz de üzerimize düşen görevi seve seve yapıyoruz.”