Ana SayfaGüncelBahçeli’den ‘ittifak’ açıklaması: Mutabakatın adresi ‘cumhur’dur

Bahçeli’den ‘ittifak’ açıklaması: Mutabakatın adresi ‘cumhur’dur

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği “Türkiye İttifakı” için “Mutabakatın adresi zillet değil, cumhurdur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki kimi konular ve partisinin AKP’yle kurduğu ‘Cumhur İttifakı’na dair bir yazılı açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “82 milyon hep birlikte ‘Türkiye İttifakı’ olarak hareket etmeliyiz” sözlerini değerlendiren Bahçeli, “Başka ittifak arayışlarına gerek yoktur” dedi ve ekledi: “Cumhur İttifakı Türkiye’dir.”

“Cumhur İttifakı Türkiye karşıtlarının tesiriyle de hayat bulmamıştır. 15 Temmuz gecesi yeşeren, 7 Ağustos Yenikapı’da yükselen, 16 Nisan halk oylamasında hedefleri çizilen, 24 Haziran seçimlerinde birlikteliğini perçinleyen, 31 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıkan Cumhur İttifakı Türkiye’yi geleceğe taşımalıdır.
“(…) Cumhur İttifakı sadece MHP ve AK Parti’nin ortaklığı değil, Türk milletinin takdiri, tercihi, tebriki, ümit ve ufuk bayrağıdır. Bu ittifakın mimarı esasen 82 milyon Türk vatandaşıdır. Cumhur İttifakı da Türkiye’dir.”

Öte yandan MHP lideri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ‘sis perdesi’nin kaldırılamadığını savunarak, partisinin tutumunun seçimlerin yenilenmesinden yana olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da mazbata almasının ardından yaptığı açıklamada, “Dönem kızgın demiri soğutma dönemidir” diye konuşmuştu.

Erdoğan’ın “82 milyon hep birlikte ‘Türkiye İttifakı’ olarak hareket etmeliyiz” yönündeki sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki göstermişti.

Bahçeli, “Ülke bazlı ittifakı olmaz” demiş ve “Türkiye İttifakı’ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır” sözlerini kaydetmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gece bilir "sabahın bir sahibi'nin var" olduğunu...* - Celalettin Can
Sonraki Haber
Kastamonu'da bir mermer ocağında iş cinayeti: İki işçi yaşamını yitirdi