Ana SayfaGüncelBahçeli’den Kılıçdaroğlu’na ‘dokunulmazlık’ çağrısı, Gül’e eleştiri

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na ‘dokunulmazlık’ çağrısı, Gül’e eleştiri

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul seçiminin iptali yönünde oy veren yedi YSK üyesiyle ilgili sözlerine tepki gösterip, dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yaptı. Bahçeli ayrıca, eski Cumhurbaşkanı Gül’e de eleştirilerde bulundu.

Partisinin grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul seçiminin iptali yönünde oy veren yedi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyesiyle ilgili sözleri için “suç unsuru olduğu kanaatindeyim” dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı da yapan Bahçeli, şunları söyledi:

“İsim isim belirtirken arkasından da çete sıfatıyla nitelendirmesi yakışık almamıştır. Bazı konuşmalarında suç unsuru olduğu kanaatindeyim. Kendisi müracat etsin dokunulmazlığın kaldırılması talebinde bulunsun ben de ilk olarak o yönde oy vereceğimi ifade ediyorum.”

Dün partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 31 Mart’tan bugüne uzanan süreç sonucunda gelinen noktada, “YSK içinde iktidar sahiplerinin taşeronları vardır” demiş ve eklemişti:

“O çete hala orada yuvarlanmış durumda. Okuyorum adlarını; çete mensuplarının adları Erhan Çiftçi, Faruk Kaymak, Refik Eğri, İlhan Hanağası, Muharrem Akkaya, Zeki Yiğit.”

Abdullah Gül’e eleştiri

Bahçeli, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YSK kararıyla ilgili yaptığı açıklamayı da eleştirdi, ‘367 kararı’ sonrası kendisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması için MHP’nin destek olduğunu belirtti.

“O dönemin yargıtay başsavcısıyla aynı çukura girmeleri inandırıcı değildir. Kendi cumhurbaşkanlığını engellemeye çalışan bir zatın görüşünü şimdikiyle ilişkilendirerek iki üzüntü yaşadığını söylemesi doğru değildir. 367 riskini 71 milletvekiliyle aşan bir siyasi partinin genel başkanı olarak söylüyorum, AKP’ye vefasızlık yapıyor.”

YSK’nin İstanbul seçimleri ile ilgili kararına Twitter üzerinden tepki gösteren Gül, “Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız ‘367 Kararı’ karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız” demişti.


Gül’ün ardından Davutoğlu’ndan da YSK kararına eleştiri

Bahçeli YSK kararını ’adaletli’ buldu: Milletimizin yüreğine su serpmiştir