Ana SayfaPolitikaBakanlık görevlendirdi, kayyum çalıştırdı: Tacizden soruşturmalık polis Meclis gündeminde

Bakanlık görevlendirdi, kayyum çalıştırdı: Tacizden soruşturmalık polis Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş.’ye bakanlıkça atanan ve kayyum döneminde hakkında açılan taciz soruşturmasına rağmen çalıştırılmaya devam edilen bir polisin, kadın çalışanları fuhuşa zorlaması Meclis gündemine taşındı. HDP Milletvekili Günay, polise ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyadan paylaşılan ses kayıtlarının incelenmesini istedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması sonrası belediyeye bağlı Kent A.Ş.’ye İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla müdür olarak görevlendirilen E.U. isimli polisin, kadın çalışanları taciz ettiği gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturmaya rağmen çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Söz konusu durumun ardından, E.U.’ya ait olduğu iddia edilen ve E.U.’nun İŞKUR üzerinden işe alınan bir kadını belediyede çalışmaya devam etmesi karşılığında fuhuşa zorladığına dair ses kayıtlarını gazeteci Sedat Sur sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Konu Meclis gündemine taşındı. HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ses kaydının içeriğine değindi.

Ses kayıtları incelensin talebi

Söz konusu polisin KENT A.Ş.’ye müdür olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu tarafından atanmasının hangi prosedürlerle gerçekleştiğini soran HDP’li vekil, polis E.U. hakkında herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı sorusuna da yanıt istedi.

Günay, Oktay’ın şu iki soruyu da cevaplamasını talep etti:

  • Basına yansıyan ses kayıtlarına dayanarak, iş başvurusu yapan kadınlara yönelik taciz iddialarına dair herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?
  • KENT A.Ş. müdürü polis memuru E.U.’ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtları üzerinde Ses Analiz Sistemi ile inceleme yapılacak mıdır?

Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama

Öte yandan Mardin Emniyet Müdürlüğü, taciz iddiasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada adli tahkikatın devam ettiğini belirtti ve vakanın 31 Mart’tan sonra yaşandığını öne sürdü.

“Sosyal medya hesaplarında ve bazı basın yayın organlarında, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kent A.Ş.’de görevli bir polis memuru ile ilgili olarak çıkan haberlerle alakalı; adli tahkikatın devam ettiğinin bilindiği, olayın 31 Mart 2019 tarihinden sonra olduğunun öğrenildiği ve öğrenildiği andan itibaren görevlinin görevlendirme onayının iptal edilerek idari tahkikatının başlatıldığı ve tahkikatın sürdürüldüğü, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Previous post
Erdoğan’dan açlık grevcilerinin talebine dolaylı yanıt
Next post
2017 Onur Yürüyüşü davasında yargılanan 25 kişi beraat etti