Ana SayfaEğitimBarış akademisyeni Füsun Üstel cezaevine ‘uğurlandı’

Barış akademisyeni Füsun Üstel cezaevine ‘uğurlandı’

HABER MERKEZİ – Barış bildirisine imza attığı için hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası kararı İstinaf tarafından onanan Prof. Dr. Füsun Üstel bugün cezaevine ‘uğurlandı.’

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attığı için “örgüt propagandası” yapma suçlamasıyla yargılanan akademisyen Prof. Dr. Füsun Üstel’e verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onaylandı.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre Üstel, İnfaz Rejimi doğrultusunda 11 ay hapiste kalacak.

Üstel, kesinleşen cezasının infazı için cezaevine girmeden önce İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi önünde akademisyenler ile bir araya geldi.

Burada yapılan basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu, İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip,  eski TTB Merkez Başkanı Mehmet Raşit Tükel, HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, ve öğrencileri yer aldı.

Burada konuşan Üstel, “Çok sayıda akademisyen sadece barış talebi üzerinden bir araya gelerek sesini duyurmak istedi. Bu ses sanırım bazı çevreler açısından çok rahatsız ediciydi. Ama şunu bilmenizi istiyorum; sözün bittiği yerde değiliz, henüz sözün başladığı yerdeyiz. Vatandaş olarak, birey olarak haklarımızı, barış içinde yaşam talebimizi yükselteceğiz” dedi.

Üstel adliye önünde yapılan açıklamaların ardından cezaevine ‘uğurlandı.’