Ana SayfaGüncelBugün doğum günü: Leyla Güven 180 gündür açlık grevinde

Bugün doğum günü: Leyla Güven 180 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Leyla Güven’in bugün doğum günü, kendisi 180 gündür açlık grevinde. 15 tutuklunun ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi ise 7’nci gününde.

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 180’inci gününde.

HDP Milletvekili Güven’in talebi PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması.

Güven’in yanı sıra üç HDP’li vekil daha açlık grevinde: Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç. Onlar da eylemlerini Mart başından bu yana sürdürüyor.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de devam ediyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 15 tutuklunun 30 Nisan itibarıyla ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi ise bugün 7’nci gününde.

Bugün Güven’in doğum günü

Eylemi devam eden ve sağlık durumu kritik eşiği aşan Güven’in bugün doğum günü.

Kızı Sabiha Temizkan sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

https://twitter.com/sabihatemizkan/status/1125280293202595840

Cezaevlerinden 7 ölüm haberi geldi, hükümet tepkisiz

Cezaevlerinden bugüne dek yedi ölüm haberi geldi.

17 Mart’ta Zülküf Gezen Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde, 23 Mart’ta Ayten Beçet Gebze Cezaevi’nde, 24 Mart’ta Zehra Sağlam Oltu T Tipi Kapalı Cezaevin’de, 25 Mart’ta Medya Çınar Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde, 1 Nisan’da Yonca Akici Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde, 2 Nisan’da Siraç Yüksek Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde, son olarak 5 Nisan’da Mahsum Pamay da Elazığ T Tipi Cezaevi’nde yaşamını sonlandırdı.

Yaşamını yitirenlerin cenazeleri alıkonularak polis ve jandarma ablukasında defnedilirken, kitlesel ziyaretler her defasında engellendi.

Aylardır süren açlık grevleri ve 6 gündür başlatılan ölüm oruçları karşısında hükümet sessizliğini korurken, 3 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan HDP Milletvekili Tayip Temel’in çağrısına Meclis Başkanı Mustafa Şentop ilk kez karşılık vermişti.

Temel, Meclis Başkanı’na “Güven’i evinde ziyaret edip talebini dinlemeli” sözleriyle çağrı yapmıştı.

Bir TV programına katılan Şentop ise bu çağrıya “Sayın Güven’in açlık grevi kendi kişisel durumu ya da cezaevi şartlarıyla ilgili değil. Bu ziyaret konusunu doğru bulmayacağımı ifade edeyim” yanıtını vermişti.