Ana SayfaGüncelBüyükçekmece’de CHP’nin seçim standına peş peşe iki saldırı

Büyükçekmece’de CHP’nin seçim standına peş peşe iki saldırı

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükçekmece’de CHP standına bir grup tarafından peş peşe iki saldırı gerçekleşti. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Seçim sürecinin demokratik şartlarda gerçekleştirilmesi için herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum” dedi.

CHP’nin İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan seçim standı kimliği henüz belirlenemeyen bir grup tarafından iki ayrı saldırıya uğradı.

İlk saldırı dün saat 16.00 sularında gerçekleşti. Seçim standında bulunan CHP’li kadınlar sözlü tacize maruz kalırken, CHP’li bir genç de darp edildi.

Bu saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra ise elinde kesici alet bulunan bir kişi CHP’nin seçim çadırını parçaladı ve çadırın içindeki elektronik eşyaları kırdı.

Evrensel’in haberine göre CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak’ın şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kaftancıoğlu’ndan açıklama

Saldırıya ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise şunları söyledi:

“Tüm siyasi partilerin stant kurup seçim çalışması yaptığı bir yerde böylesine provokatif bir saldırının gerçekleştirilmesi çok üzücü.
“Bu saldırının failleri farklı siyasi görüşlerdeki insanları birbirlerine düşman etmek için elinden geleni ardına koymayan siyasi iktidar mensuplarıdır.
“Kendisinden olmayan herkesi ‘terörist’ olarak ilan eden bu anlayışın söylemleri, ne yazık ki toplumsal huzurumuzu ortadan kaldıran sonuçlar doğurmaktadır.
“Vatandaşlarımız arasında kin ve düşmanlığı tetikleyen sözleri her gün tekrarlayan iktidar partisi üyeleri ve yandaş medya, bölücü terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmektedir.
“Seçim sürecinin demokratik şartlarda gerçekleştirilmesi için herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Büyükçemece’de yaşanan olay bir an önce aydınlatılmalıdır.”


Reuters, AKP’li yetkiliden aktardı: İstanbul’da İmamoğlu üç puan önde


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 2,6 daraldı, en fazla küçülen sektör inşaat
Sonraki Haber
"Kanun tekliflerini görmeden erken konuşmamak gerekir"