Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Erteleme gündemde değil

Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Erteleme gündemde değil

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “S-400 anlaşmasıyla ilgili erteleme veya durdurma gündemde değil” dedi. Reuters, Türkiye’nin ABD’nin talebi üzerine S-400’lerin teslim tarihinin ertelenmesi seçeneğini değerlendirdiğini öne sürmüştü.

Ankara ile Washington arasında S-400 füze savunma sistemlerinin yol açtığı gerilim sürerken, Türkiye’nin, Rusya’dan satın aldığı S-400’ler için erteleme seçeneğini değerlendirdiği öne sürülmüştü.

Söz konusu iddia uluslararası haber ajansı Reuters tarafından duyurulmuştu.

Konuya ilişkin Ankara’dan açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “S-400 anlaşmasıyla ilgili erteleme veya durdurma gündemde değil” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, “”Ertelemeyi niye biz konuşalım? Ertelemeyle bu sürecin bir ilgisi yok. Bu bitmiş bir anlaşmadır. Şu anda ertelemeyle ilgili konuyu konuşmanın zamanı da değil” diye belirtti.

ABD’nin S-400’lerin F-35’lere ve NATO sistemlerine tehdit oluşturabileceği iddiası üzerine Türkiye’nin ortak bir çalışma grubunun kurulması teklifinde bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Bu aşamadayız yani şu anda erteleme ya da başka durdurma gibi herhangi bir şey söz konusu değil. Gündemde de değil. Biz böyle bir çalışma grubu olacaksa ön şartsız bir şekilde bunu yürütmek, başlatmak isteriz” ifadelerini kullandı.


Reuters: Türkiye S-400’lerin teslimatını ertelemeyi değerlendiriyor