Ana SayfaEkolojiEkolojik İnsancıllığın Öncüleri: Mumford, Dubos ve Bookchin

Ekolojik İnsancıllığın Öncüleri: Mumford, Dubos ve Bookchin

HABER MERKEZİ – Brian Morris’in, ekoloji hareketinin gelişimine damga vuran Lewis Mumford, René Dubos ve Murray Bookchin’in yaşam öykülerini ve fikirlerini topladığı kitabı “Ekolojik İnsancıllığın Öncüleri”, Sümer Yayıncılık’tan çıktı.

Brian Morris’in “Ekolojik İnsancıllığın Öncüleri” adlı kitabı Sümer Yayıncılık’tan çıktı.

Burak Esen’in Türkçeleştirdiği kitapta Morris, çalışmasına üç düşünsel yaşamöyküsünü sığdırıyor; modern ekoloji hareketinin gelişimine damgasını vuran Lewis Mumford, René Dubos ve Murray Bookchin.

Bu isimlerin bir uçta endüstri megamakinesinin öteki uçtaysa modernlik karşıtı tepkinin yer aldığı ‘çıkışsız ikiliğin’ ötesine geçerek önerdikleri üçüncü yola dikkat çekiyor Morris.

Yazarın ‘ekolojik insancıllık’ adını verdiği bu ümitvar gelenek, doğayla tekrar hemhal olmuş bir toplum; ekolojik, eşitlikçi ve demokratik bir kent ve kültürü yaratma düşünü canlandırmayı hedefliyor.

Nihayetinde kitap, insanın doğasının dışında bir yaşama nasıl sürüklendiğini, doğayı denetim altına almanın insanın denetim altına alınması olduğunu, kentlerin ortaya çıkışı, gelişim ve dönüşüm süreçlerini doğanın bugün karşı karşıya kaldığı büyük tahribatlarıyla bağlarını kurarak anlatmaya çalışıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bursa'da iş cinayeti: 50 metre yükseklikten düşen iki işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Açlık grevlerinin ardından hekimlerden önemli uyarılar