Ana SayfaEkonomiErdoğan: İçerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını bilirim

Erdoğan: İçerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını bilirim

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamalar üzerinden TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan’ı hedef alarak, “Dışardan vuran vuruyor ama içerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını da bilirim” dedi ve ekledi: “Yeri gelirse teşhir ederim.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde konuştu.

Erdoğan’ın hedefinde ‘ekonominin düzelmesi için hukuk ve adalet sisteminin düzelmesi gerekiyor’ diyen Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan’ı vardı.

Özilhan’ın konuşmasını ‘buram buram demokrasi hazımsızlığı’ ve ‘istatistik cinliği’ olarak değerlendiren Erdoğan, Özilhan’a yönelik olarak “Beyefendi 12 yıl önce kişi başına milli geliri neydi, bugün ne? Sen o gün ekonomik olarak neredeydin, bugün neredesin? O günden bugüne firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi? Onu hiç masaya yatırmıyorsun” ifadelerini kullandı.

Erdoğan devamla “Dışardan vuran vuruyor ama içerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını da bilirim” sözlerini kaydetti.

“Ben sizin 12 yıl önce durumunuzu, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunu teşhir ederim. Dışardan vuran vuruyor ama içerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını da bilirim. TÜSİAD niçin istihdama destek vermiyor, bunu hatırlatırım. Dev fabrikalar var. Ne olur 5-10 tane işsiz alsan. Bunları dert edinmiyorsunuz. Biz TÜSİAD’ın politik tarafgirlikten ziyade Türkiye’nin ekonomik mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini beklerdim. 1 hafta önce ziyaretime geldin, sizlerle neleri konuştuk? Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz. Bu millet sizi kurtarırsa kurtarır.”

Özilhan ne demişti?

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, geçtiğimiz günlerde ekonominin yanı sıra yargı ve basında Türkiye’nin dünya genelindeki mevcut sıralamasına dikkat çektiği bir konuşma gerçekleştirmişti.

Aynı zamanda TÜSİAD’ın önceki dönem başkanı olan Özilhan, ‘seçim maratonlarından yorgun düşüldüğünü’ söylemiş, sözlerin’ ekonominin düzelmesi için hukuk ve adalet sisteminin düzelmesi gerekiyor’ ifadelerini eklemişti.

“Enflasyonda 121’nci, işgücü piyasası verimliliğinde 111’inci sıradayız. Yargının bağımsızlığında 111’nci, kamu düzenlemelerine karşı yargıda hak aramada 109’uncu, basın özgürlüğünde 129’uncu sıradayız. Bu nedenle diyoruz ki ekonominin düzelmesi için hukuk ve adalet sisteminin düzelmesi gerekiyor.”
“Yıllardır tüm enerjimizi yiyip yutan seçim maratonlarından hepiniz yorgun düştük. Oysaki enerjimizi önünüzdeki 3 ayı değil 3 yılı hatta 30 yılı konuşmaya, derinde yatan sorunları çözmeye ayırmalıyız. Sonuçlanması hiç alışkın olmadığımız kadar uzun süren 31 Mart Seçimleri her şeyden önce ülkemiz için önemli bir demokrasi sınavı oldu. İktidar, muhalefet, YSK olmak üzere devlet kurumları bu seçimlerde büyük bir sınavla karşı karşıya kaldı. Bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demokrat Parti'den 23 Haziran kararı
Sonraki Haber
Zonguldak'ta kaçak maden ocağında göçük