Ana SayfaGüncelErdoğan: Muhtarlık seçimlerinin ayrılmasında yarar var

Erdoğan: Muhtarlık seçimlerinin ayrılmasında yarar var

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılmasında yarar var” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “İstanbul Muhtarları Buluşması”nda konuştu.

Muhtarlık seçimlerinin yerel seçimlerden ayrı yapılması gerektiği görüşünü dile getiren Erdoğan, “Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılmasında yarar var” dedi ve ekledi:

“Muhtarlık seçimlerinin, belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılması, her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesini temin edecektir.”

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar vermesine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Yüksek Seçim Kurulu, haklı olarak seçimin yenilenmesi kararını vermiştir. Görüldüğü gibi Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı sadece sandık kurulu üyelerinin usulüne uygun atanmamış olmasına dayanmıyor. Kurul kararını verirken hem bu durumu hem de oy sayım döküm cetvellerindeki usulsüzlükleri gözeterek, her ikisinin birden çakıştığı sandıkları dikkate almıştır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bugün ‘Dörtler’ ve İbrahim Kaypakkaya’nın ölümlerinin yıldönümü
Sonraki Haber
Urfa’da çocukları istismar eden erkeğin ev ve iş yeri ateşe verildi