Ana SayfaGüncelErdoğan’dan İmamoğlu’nu destekleyen sanatçılara: Dalkavukluk yapıyorlar

Erdoğan’dan İmamoğlu’nu destekleyen sanatçılara: Dalkavukluk yapıyorlar

HABER MERKEZİ – “Her şey çok güzel olacak” sözleriyle Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıları hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı isimlerin daha önce kendisine destek verdiğine işaret ederek, “Sanatçılarımızı da tehdit ettiler. Sanatçı, sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Taksim Meydanı’nda düzenlenen iftar programında 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerine ilişkin konuştu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kast ederek, “Ana muhalefetin başındaki zatın savurduğu tehditler ortada, buna karşı hiçbir ses yok. Sandıktan korkan siyasetçilerin olduğu tek yer bizim memleketimizdir. Eğer bir yerde seçim yenileniyorsa orada demokrasi teşkil ediyordur. Milli irade bizim her şeyimizdir” dedi.

“Sanatçı dalkavukluk yapmaz”

Erdoğan ardından da Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iptal ederek İstanbul seçimlerinin yenilemesi yönündeki kararına tepki gösterip, İmamoğlu’na destek veren sanatçıları hedef aldı.

Sanatçıların arasına ‘nifak tohumları ekildiğini’ öne süren Erdoğan, “Sanatçılarımızı da tehdit ettiler. Sanatçı, sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz” diye konuştu.

Bir dönem kendisini destekleyen isimlerin bugün tam tersi tutum takındığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Sinema dünyası ile ilgili olarak bize kadar kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bu yasal düzenlemeyi yapıp, ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız. Bunu ne ile ifade edeceğiz, ne ile izah edeceğiz?Sanatçı sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz.
“Bunların demokrasi kılıfını kazıdığınız zaman altından katıksız bir despotizm katıksız bir medeniyetsizlik çıkar. Ülkemizi bunların elinden kurtarmaya kararlıyız.”

TRT, ‘Her şey çok güzel olacak’ diyen Sibel Tüzün’ün programını iptal etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
30 bin oyu vardı: DSP adayı da İstanbul seçimlerinden çekildi
Sonraki Haber
Soma Katliamı'nın üzerinden 5 yıl geçti: 'Bu ülkede fakire adalet yok'