Ana SayfaGüncelErdoğan’dan İstanbul seçimleri açıklaması

Erdoğan’dan İstanbul seçimleri açıklaması

HABER MERKEZİ – “Bugüne kadar hiç konuşmadım, hep sustum” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerinin ‘şaibeli’ olduğunu iddia etti, tekrarlanması gerektiğini söyledi. CHP’den Erdoğan’ın bu sözlerine verilen yanıt ise “Devletin gücünü arkasına almış seçimi iptal ettirmek için her türlü kumpası, tezgâhı hazırlıyorlar” oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Ben bugüne kadar hiç konuşmadım, hep sustum ama artık yetti” diyen Erdoğan, İstanbul seçimlerinde ‘şaibe’ ve ‘yolsuzluk’ olduğunu iddia etti ve ekledi:

“Gidelim millete, milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz. Olay bu kadar basit.”

Memur statüsünde olmayan kişilerin sandıklarda görevlendirildiğini de öne süren Erdoğan ayrıca, “Bir şaibe, yolsuzluk var ve bunun ortadan kaldırılması hem YSK’yı aklayacaktır hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir” görüşünü dile getirdi.

Diğer yandan Erdoğan, “Cumhur İttifakı” olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ortaklıklarını sürdüreceklerini kaydetti ve “Spekülasyona girmek isteyenlere sesleniyorum. Boşuna uğraşmayın” ifadelerini kullandı.

CHP’den Erdoğan’a yanıt, YSK’ye çağrı

CHP’den Erdoğan’ın bu sözlerine ilk yanıt Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi.

Öztrak, “Ortada bir oyun da şaibe de yok ortada hazımsızlık var. YSK’yı zan altına almaya başladılar. YSK’yı baskı altına almayı bırakın. CHP hedef gösteriliyor, partimize kara çalmaktan vazgeçmiyorlar” dedi.

Ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar, devletin gücünü arkasına almış seçimi iptal ettirmek için her türlü kumpası, tezgâhı hazırlıyorlar” dedi ve YSK’ye ilişkin şunları söyledi:

“YSK, seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı delilleri elinin tersiyle itmek zorundadır. YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. Eğer YSK egemenlerin yaptığı baskıya boyun eğerse orası YSK olmaktan çıkar, güçlülerin talebini yerine getiren bir organa dönüşmüş olur. YSK, ‘demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye istiyoruz’ talebini reddetmek zorundadır.”

İstanbul seçimlerinde gözler YSK’de

Yüksek Seçim Kurulu’nun, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerine dönük AKP ile MHP’nin yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili son kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

YSK, İstanbul başvurularına ilişkin iki karar verebilir. AKP ve MHP’nin itirazı kabul edilebilir ya da reddedilebilir.

Kurul’un itirazların kabulüne karar vermesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelir. Ve YSK aksine bir karar almazsa, İstanbul’da seçmenin 2 Haziran’da yeniden sandık başına gideceği anlamına gelecek.

Ret kararı verilmesi halinde ise İstanbul İl Seçim Kurulu’nca tanzim edilen İl Birleştirme Tutanağı sonucu kesin seçim sonucu olacak.