Ana SayfaGüncelErdoğan’dan parti teşkilatına: Seçim kampanyasını ‘oyları çaldılar’ diyerek yapın

Erdoğan’dan parti teşkilatına: Seçim kampanyasını ‘oyları çaldılar’ diyerek yapın

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçiminin yenilenmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede “Sandık kurul üyeleriyle ilgili yanlış, bizim için fırsat oldu” ifadesini kullandı. Erdoğan ayrıca, parti teşkilatından seçim kampanyasının “oyları çaldılar” üzerinden yapılmasını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin olarak kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

Partisinin Ankara’daki genel merkezindeki iftar etkinliğine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “31 Mart seçimlerinde büyükşehir konusundaki usulsüzlükleri, eksiklikleri, hataları araştırırken, sandık kurul üyeleriyle ilgili yanlışı da tespit ettik. Bu bizim için fırsat oldu” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“31 Mart seçimlerindeki tek sorun, 62 bin sandık kurulu üyesinden 20 bine yakınının usulsüz atanması değildir. Ayrıca ben ona usulsüzlük ifadesini çok kibar buluyorum. Orada çok ciddi yolsuzluklar yapıldı. Oy sayım ve döküm cetvellerine ilişkin de çok ciddi yanlışlıklar belirledik.”

BBC Türkçe’nin haberine göre Erdoğan, parti teşkilatına da seslenerek, seçim kampanyasının “oyları çaldılar” iddiası üzerinden yapılmasını istedi.

“Burada cevap çok basit, oyları çaldılar. İşte şimdi bu mücadeleyi, bu seçimde böyle vereceğiz. Bir tarafta oy çalanlar var, bir tarafta milli iradeye sahip çıkanlar var.”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 6 Mayıs’ta açıkladığı iptal kararının üzerinden geçen sekiz günlük süre içinde, tekrara gerekçe olan kararın ayrıntılarını henüz açıklamadı.

YSK, seçimlerin yenilenmesine gerekçe olarak, bazı sandık kurullarında, kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkanı ve üyelerin görev yapmasını göstermişti.