Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Uber açıklaması: Korsan taksicilikten bir farkı yok

Erdoğan’dan Uber açıklaması: Korsan taksicilikten bir farkı yok

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, taksiler konusunda yaptığı açıklamada “Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da esnaf ve sanatkarlar ile bir araya geldiği iftarda taksiciler konusunda açıklamalarda bulundu.

Bu konuda hala şikayetler geldiğini aktaram Erdoğan, akıllı telefon uygulaması üzerinden taşımacılık hizmeti veren Uber’in ‘korsan taksicilik’ten farkı olmadığını savunarak, özetle şunları dile getirdi:

“Bu konuda özellikle geçenlerde Dolmabahçe Sarayı’nda gençlerle bir sohbetim oldu. Baktım dışarıdan bir grup. Geldiler, ‘Uber’le ilgili bizim halimiz ne olacak?’ dediler.
“Ben de tabii kendilerine şunu söyledim: ‘Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yok’. Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. ‘Sizler’ dedim, ‘Hangi yasaya göre böyle bir şey çıkardınız, kendi kendinize böyle bir şeyi icat ettiniz, döküldünüz sokaklara, Uber de Uber diyorsunuz? Şu anda bizim taksilerimiz, taksicilerimiz, onların hakkını gasbederek kusura bakmayın size devredemeyiz’ dedim.”

Erdoğan ayrıca, “Uber konusu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizde bitmiştir. Böyle bir şey yok” diye de ekledi.

Konuşmasında İtaksi uygulamasına da değinen Erdoğan, “Dijitalleşmenin kaçınılmaz bir sonucu olarak geliştirilen ve milli bir yazılım olan İTaksi uygulaması şehir içi ulaşımda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktı” ifadesini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Kaosa biçim vermekten ziyade biçime kaos katmak' – Sevinç Altan
Sonraki Haber
Nedeni 'yakışıksız hareketler': İran'da yoga yapan 30 kişi gözaltına alındı