Ana SayfaGüncelEski AKP’li vekil: ‘Yeni parti’ iddiasının 23 Haziran’dan sonra siyasi karşılığı olabilir

Eski AKP’li vekil: ‘Yeni parti’ iddiasının 23 Haziran’dan sonra siyasi karşılığı olabilir

HABER MERKEZİ – “AKP’de çatlak” iddialarına ilişkin konuşan eski AKP milletvekili Ünsal, AKP’nin İstanbul seçimini yenileterek kendi çözülme ve dağılma sürecini toparlamaya çalıştığını savundu. Davutoğlu, Gül ve Babacan üzerinden gündeme gelen alternatif sesin 23 Haziran’dan sonra siyasi bir karşılığı olabileceğine dikkat çeken Ünsal, “Bir parti de doğabilir” dedi.

Eski AKP milletvekili ve 31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nin Adıyaman Belediye Başkan Adayı olan, aynı zamanda insan hakları savunucusu Ahmet Faruk Ünsal, 23 Haziran seçimi ve “AKP’de çatlak” iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Faruk Ünsal

Tele1’de Ayşegül Doğan’ın sunduğu Soru/Cevap’a konuk olan Ünsal’a göre “AK Parti kaybettiği için bu seçime gidiyoruz, bu mızıkçı tavır iktidar seçmeninde de tepki uyandırıyor, bu nedenle 31 Mart’ta sandığa gitmeyen AK Partili seçmen bu kez sandığa gidip İmamoğlu’na oy verecek.”

Seçimin Binali Yıldırım’la Ekrem İmamoğlu arasında değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la İmamoğlu arasında olduğunu savunan Ünsal, “Eğer bu seçimi kaybederse Erdoğan istifa etmelidir” dedi.

“Ne yapılacak, AK Parti kazanana kadar seçim mi yapılacak?” diye soran Ünsal, AKP’nin seçimi yenileterek kendi çözülme ve dağılma sürecini toparlamaya çalıştığını söyledi.

“Davutoğlu, Gül ve Babacan üzerinden yürüyen alternatif sesin bir karşılığı var. Bu siyasi olarak bir şeye döner mi? Bence bunun kararını İstanbul seçmeni 23 Haziran’da verecek.
“Eğer 23 Haziran’da Erdoğan yenilirse AK Parti içindeki itirazların siyasi bir karşılığı olur; artık bir parti mi doğar, kendi içlerinde bir değişiklik mi olur bilemem ama bunun mutlaka bir siyasi karşılığı olur ve olmalıdır da. Çünkü Türkiye gerçekten hem AK Parti yorgunu oldu hem AK Parti’nin temsil ettiği din anlayışı üzerinden bir din yorgunu oldu mutlaka 23 Haziran’da bir değişiklik olması lazım.”

Gül ve Davutoğlu periferisine karşı tutum nasıl olmalı? – Abdulmelik Ş. Bekir


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demokratik siyasetin zaruriyeti – Nejat Uğraş
Sonraki Haber
Gezi direnişinin üzerinden 6 yıl geçti