Ana SayfaPolitikaEyleme abluka sırasında HDP’li vekile polisten cinsel saldırı

Eyleme abluka sırasında HDP’li vekile polisten cinsel saldırı

HABER MERKEZİ – Açlık grevindeki çocuklarının durumuna dikkat çekmek amacıyla tutuklu yakınlarının Diyarbakır’da yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Bu sırada HDP Milletvekili Saliha Aydeniz polis tarafından cinsel saldırıya uğradı. Söz konusu polis, amirleri tarafından gruptan uzaklaştırıldı ancak polis amiri cinsel saldırıya rağmen “Size temas edilmesinden hoşlanmıyorsanız siz de o kadar girmeyin grubun içine” sözleriyle milletvekili Aydeniz’i suçlayıp, tacizci polisi savundu.

Açlık grevleri ve ölüm oruçları devam ederken, açlık grevinde olan çocukları için ailelerin farklı kentlerde başlattığı eylemler de sürüyor.

Bu kapsamda bugün Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde de tutuklu yakınları eylem yapmak istedi.

Ancak daha önce Gebze, İstanbul ve Mardin’de olduğu gibi buradaki eylem de polis şiddetine sahne oldu.

Koşuyolu Parkı’na girmek isteyen açlık grevindeki tutuklu yakınlarına polis saldırdı, beşi anne olmak üzere yedi kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Bu şiddetin yanı sıra bir HDP milletvekili de polisin cinsel saldırısına maruz kaldığını söyledi.

Eylem sırasında bir diğer HDP’li parlamenter Musa Farisoğulları ile beraber ailelere eşlik eden Saliha Aydeniz, bir polis tarafından cinsel tacize uğradığını ifade ederek tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre söz konusu polis, amirleri tarafından gruptan uzaklaştırıldı.

Ancak polisin cinsel tacizine rağmen polis amiri milletvekili Aydeniz’i suçladı.

Polis amiri HDP’li vekile, “Size temas edilmesinden hoşlanmıyorsanız siz de o kadar girmeyin grubun içine” dedi ve milletvekillerini aileleri yönlendirmekle suçladı.


Açlık grevleri ve ölüm oruçları sürüyor, İHD ‘yaşam nöbeti’ başlattı