Ana SayfaBilim ve TeknolojiFacebook ‘nefret söylemi’nde bulunan isimlere yasak getirdi

Facebook ‘nefret söylemi’nde bulunan isimlere yasak getirdi

HABER MERKEZİ – Facebook, platformda düşüncelerini yaymaya çalışarak sürekli tartışma yaratan kişi ve kuruluşları ‘nefret söylemi’nde bulundukları gerekçesiyle yasakladı. Yasaklananlardan ikisi komplo teorisyeni Alex Jones ve İslam Ulusu örgütü lideri Louis Farrakhan.

Sosyal medya platformu Facebook, platformu kullanarak düşüncelerini yayan ve sürekli tartışma yaratan birkaç ismi ‘nefret söylemi’nde bulundukları gerekçesiyle yasakladığını açıkladı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Facebook tarafından yapılan açıklamada, “Şiddet ve nefret çağrısı ve övgüsü yapan kişi ve kuruluşları ideolojilerine bakmaksızın her zaman yasakladık” denildi.

Son dönemde yasaklanan kişilerden ikisi, komplo teorisyeni Alex Jones ve İslam Ulusu örgütü lideri Louis Farrakhan.

Yasaklanan isimlerin savundukları

Alex Jones, 11 Eylül Saldırıları’nın ABD derin devletinin bir icraatı olduğunu savunan ve ABD’de 2012 yılında 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısı Sandy Hook katliamının hiçbir zaman yaşanmadığını öne sürmesi ile bilinen bir isim.

Jones’un daha önce Twitter tarafından da yasaklanan sahibi olduğu Infowars internet sitesi de yasaklandı.

Facebook tarafından yasaklanan bir diğer isim de siyahların üstünlüğünü savunan düşünceleriyle bilinen, İslam Ulusu isimli siyasi ve dini örgütün lideri ve antisemitist olmakla suçlanan Louis Farrakhan.

Ayrıca yasaklanan diğer isimler arasında beyazların üstünlüğünü savunan görüşleriyle bilinen ABD’li siyasetçi Paul Nehlen, Neonazi söylemleri yayan Milo Yiannopoulos ve komplo teorisyenleri Paul Joseph Watson ve Laura Loomer da bulunuyor.

Bu isimlere aynı zamanda Facebook’un sahibi olduğu Instagram resim paylaşım uygulamasında da yasak getirildi.

Yasakla ilgili bir açıklama yapan Facebook, “Nefret yayan veya diğer kişilerin sadece kim olduğuna bakarak dışlama ya da saldırı çağrısı yapan birey ve kuruluşların Facebook’ta yeri yoktur” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anneleri neden susturamazsınız? - İbrahim Aslan
Sonraki Haber
Martín Gaite’nin kaleminden benliğin parçalara ayrılışı: “Yaşamak Tuhaf Şey”