Ana SayfaGüncelFotoğraflarla: Atık malzemelerden üretilen heykeller Diyarbakır caddelerinde

Fotoğraflarla: Atık malzemelerden üretilen heykeller Diyarbakır caddelerinde

HABER MERKEZİ – HDP yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sanat Atölyesi’nde atık malzemelerden üretilen ‘Denge’ ve ‘Çınar Yaprağı’ heykellerini kentin iki ayrı noktasındaki kavşaklara yerleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı Sanat Atölyesi’nin atık malzemelerden ürettiği eserler kentin farklı noktalarında yerlerini almaya başladı.

Sanat Atölyesi’nde 5 ay önce çalışmalarına başlanan ve ‘Denge’ ile ‘Çınar Yaprağı’ adı verilen heykeller kentin iki ayrı noktasına dikildi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, heykelleri yerinde inceleyerek, çalışmalarda emeği geçenleri kutlayıp teşekkür etti.

Sanat Atölyesi’nde görev yapan heykeltıraş Mehmet Salih Coşkun’un Karacadağ’a özgü Bazalt taşından yaptığı ve ‘yeryüzünde var olan iyilikle kötülük gibi iki blok arasında sıkışan Dünya’ mesajı vermek istediği “Denge” heykeli Kamışlo Bulvarı’na dikildi.

Çoşkun’un atık metallerden oluşturduğu “Çınar Yaprağı” heykeli de Urfa Yolu Kantar Kavşağı’na konuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sanat Atölyesi’nde üretilen eserlerin kentin muhtelif yerlerinde kullanmaya devam edeceğini açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnsanın tüketim hızına yetişmek için yaklaşık 4 Dünya'ya ihtiyaç var
Sonraki Haber
Iğdır'da çatışma: Bir asker yaşamını yitirdi