Ana SayfaGüncelGazeteci İdris Özyol’a saldırı

Gazeteci İdris Özyol’a saldırı

HABER MERKEZİ – Gazeteci İdris Özyol, çalıştığı gazetenin binası önünde bir grubun saldırısına uğradı.

Gazeteci İdris Özyol, Antalya’da bir grubun saldırısına uğradı.

Dün akşam saatlerinde çalıştığı Yeni Yüzyıl gazetesinin önünde düzenlenen saldırıda yaralanan Özyol, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Evrensel’den Yusuf Yavuz’un haberine göre Özyol’u başından ve göğsünden yaralayan saldırganlar hakkında henüz bir kimlik tespiti yapılamadı.

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Yavuz Selim Demirağ da geçtiğimiz günlerde evinin önünde bir grubun saldırısına uğramış, saldırı sonrası gözaltına alınanlar serbest bırakılmıştı.

‘Sorumlu MHP’li Bilgili’dir’

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, Özyol’a dönük saldırıdan MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili’yi sorumlu tuttu.

Yapılan açıklamada, “Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı sırasında CHP grubunun, idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterini asması üzerine yaşanan tartışma, tüm gazetecilerin gündemi olmuştu. MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin, gerek mecliste gerekse de sonrasında yaptığı tehditler, birçok gazetede haberleştirildi. Konuyu köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarına taşıyan gazeteci İdris Özyol da Bilgili’nin tehditlerinden nasibini almıştı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Özyol ve diğer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecileri hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Gri Listede’ denilerek tutuklanmıştı: Nurettin Canan'a hem ceza hem tahliye
Sonraki Haber
Jim Jarmusch imzalı “The Dead Don’t Die”dan yeni fragman