Ana SayfaGüncelGazeteci Kadri Gürsel cezaevine gönderildi

Gazeteci Kadri Gürsel cezaevine gönderildi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet gazetesi davasında 2 yıl 6 aylık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine İstanbul Adliyesi’ne geldi. Gürsel, adliyedeki işlemlerin ardından cezaevine götürüldü.

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yıla kadar verilen cezalar için sekiz gazetecinin yaptığı itiraz başvurusu istinaf mahkemesi tarafından onanmıştı.

Söz konusu dava kapsamında, “Örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan 2 yıl 6 aylık hapis cezası onanan gazetecilerden Kadri Gürsel, infaz işlemlerinin yapılması için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

“Normalde hiç cezaevine girmemem gerekiyor”

DHA’nın haberine göre avukatı İlkan Koyuncu ile birlikte adliyeye gelen Gürsel, bu sırada basın mensuplarının soruları üzerine şu açıklamalarda bulundu:

“Bana 20 Mayıs’ta tebligat geldi. 10 gün içinde savcılığa gelmem istenildi. Ben de süre dolmadan geldim. Bana yapılan suçlama tamamen gazetecilik faaliyetidir. 11 ay cezaevinde yattığım için şu an yasaya göre, benim denetimli serbestlik hakkını kazanmış olmam lazım. Normalde hiç cezaevine girmemem gerekiyor.
“Ama yasadaki bu durum nedeniyle şimdi tekrar cezaevine gireceğim. Anayasa Mahkemesi de hak ihlali başvurumuzu kabul etmiş ve haklılığımız kanıtlanmıştır. İnfazın durdurularak yeniden yargılanmam ve beraat kararı verilmesi gerekiyor.”

Gürsel ayrıca Twitter üzerinden yaptığı bir dizi paylaşımda, “11 aylık tutukluluğum, 2,5 yılın hapisteki infaz süresini karşılamaktadır. İnfaz gerekçesiyle yeniden hapsedilmem hukuka aykırıdır” dedi.

Cezaevine gönderildi

Ancak adliyedeki işlemlerinin ardından Gürsel, cezaevine gönderildi.

Kadri Gürsel’in önce Metris Cezaevi’ne daha sonra da Silivri Cezaevi’ne gönderilmesi bekleniyor.

Gürsel’in denetimli serbestlik başvurusu kabul edilmesi halinde işlemlerinin ardından cezaevinden çıkacağı belirtiliyor.


Cumhuriyet Davası’nda cezası onanan gazeteciler: ‘Başımız dik cezaevine gireceğiz’

Cumhuriyet Davası’nda cezası onanan gazeteciler yeniden cezaevine girdi

AYM’den altı gazetecinin başvurusuna ret, üç gazeteci için hak ihlali kararı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Müebbet hapis cezası onanan Nevin Yıldırım için 'adalet' eylemi
Sonraki Haber
Muğla'da orman yangını