Ana SayfaGüncelGazeteci Önkibar’a saldırı: Şüpheliler serbest bırakıldı

Gazeteci Önkibar’a saldırı: Şüpheliler serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Gazeteci Sabahattin Önkibar’a saldırdıkları gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gazeteci Sabahattin Önkibar’a, 25 Mayıs Cumartesi günü Ankara’daki evinin yakınlarında aracından indiği sırada üç kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Saldırının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, kimlikleri belirlenen saldırganlar ile bu kişilere otomobil kiraladığı ve olayla ilişkili olduğu tespit edilen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler İ.Y., İ.Ü., İ.A. ve İ.K.G., savcılık sorgularının ardından “kasten yaralama” suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

“Karar saldırıları teşvik etmez mi?”

Saldırganların serbest bırakılması sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yapan Önkibar, yaşananların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a karşı yapılan saldırıları anımsattığına dikkat çekti.

Önkibar, bu ve benzeri durumların ülkede bir cezasızlık ortamı yarattığını ve başka saldırıları da teşvik edebileceğini kaydetti.

Son dönemde gazetecilere saldırılar arttı

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, 11 Mayıs’ta saldırıya uğramış ve gözaltına alınan altı şüpheli serbest bırakılmıştı.

Antalya’da saldırıya uğrayan gazeteci Ergin Çevik de 21 Mayıs’da üç kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Adana’da bir yerel gazete çalışanı Hakan Demir ise 24 Mayıs’ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanmış, ancak saldırganlar yakalanamamıştı.

Yine Antalya’da bir yerel gazetede faaliyet gösteren gazeteci İdris Özyol da 15 Mayıs’ta bir grup saldırgan tarafından darp edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da konuşan Davutoğlu: Güvenlik ve özgürlük aynı anda olmalı
Sonraki Haber
Sandık, sokak ve devlet terbiyesi – Bahadır Altan