Ana SayfaGüncelGüven dahil: Açlık grevindeki üç HDP’li vekil hakkında fezleke

Güven dahil: Açlık grevindeki üç HDP’li vekil hakkında fezleke

HABER MERKEZİ – Açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’in de aralarında bulunduğu 21 milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesi TBMM Başkanlığı’na gönderildi. 21 milletvekili arasında Güven’in yanı sıra açlık grevindeki iki HDP’li vekil de bulunuyor.

Meclis Başkanlığı’na 21 milletvekili hakkında yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle 33 yeni fezleke gönderildi.

Hakkında fezleke hazırlanan isimler arasında aylardır açlık grevi eylemini sürdüren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç da bulunuyor.

Milletvekili seçildiğinde cezaevinde olan, tahliyesinin ardından eylemini evinde sürdüren ve Meclis’te yemin etmeyen Güven mevcut düzenlemelere göre yasama çalışmalarına katılamıyor.

33 fezlekeden 32’si ise HDP’nin 20 milletvekiline ait. CHP milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü hakkında da bir fezleke bulunuyor.

Haklarında fezleke hazırlanan isimler arasında HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de var.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan 33 yeni fezleke kimlere ait?

HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz (3), HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık (2), CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları (2), HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir (2), HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk (3), HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede (2), HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun (3), HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç (2), HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar.

Açlık grevleri ve ölüm oruçları

HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 189’uncu gününde.

Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi ise 16’ncı günde. İkinci grup da 6’ncı günü geride bırakıyor.

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemcilerin talebi ortak: İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması.

Açlık grevcilerinin sağlık durumu ise kritik eşiği aşmış durumda.

Cezaevlerinden bugüne dek yedi ölüm haberi de geldi. Çocukları için sokağa çıkan aileler ise polis şiddetine maruz kalıyor.

Eylemciler Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor. Ancak bu talebe hükümetin yanıtı henüz olumlu değil.


Karınca, Duvar, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
WhatsApp uygulamanızı güvenli kılmak için yapmanız gerekenler neler?
Sonraki Haber
Gökçeada’da Rum esnaf öldürüldü