Ana SayfaGüncelHDP’den ‘sınır ötesi operasyona’ ilişkin açıklama

HDP’den ‘sınır ötesi operasyona’ ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Savunma Bakanlığı’nın Irak’ın kuzeyinde düzenlendiğini duyurduğu ‘Pençe’ isimli harekata dair açıklama yapan HDP, “Kürt sorununun çözüm yolu savaş ve saldırılar değil, ‘toplumsal uzlaşma’ zemininin geliştirilmesi, diyalog ve demokratik müzakeredir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyine yani Irak Kürdistan Bölgesi’nde kalan topraklara 27 Mayıs Pazartesi günü askeri harekat başlatıldığını duyurmuştu.

‘Pençe’ ismi verilen operasyonun devam ettiği belirtilirken, söz konusu harekata dair HDP Merkez Yürütme Kurulu’ndan yazılı açıklama geldi.

Yapılan açıklamada söz konusu operasyonun komşu bir ülkenin egemenliğinin ihlal edilmesi olduğu belirtildi, “Ama en önemlisi, toplumsal barış olmasın diye sorunları ağırlaştırma girişimidir” denildi.

“İktidar basınının savaş ve çatışma propagandası yaptığı bu operasyon 40 yıllık ezberin bir tekrarıdır” denilen açıklama, şöyle devam etti:

“Şimdiye kadar aynı amaçla en az 30 benzer operasyon yapılmıştır. Hiç biri çözüm üretmemiş, ülkenin kaynaklarını tüketmekten, can kaybı bilançosunu arttırmaktan başka işe yaramamıştır. Bütün bunlar ortadayken iktidarın askeri yöntemlerde ısrar etmesi, savaşla kendi geleceğini garantiye alma arayışından başka bir şey değildir.
“Ancak ülkenin iktidar uğruna feda edilecek herhangi bir evladı yoktur. Kürt sorununun çözüm yolu savaş ve saldırılar değil, ‘toplumsal uzlaşma’ zemininin geliştirilmesi, diyalog ve demokratik müzakeredir. Toplumun barış umuduna saldırmak, askeri operasyon yapmak bu ülkenin geleceğine yapılacak en büyük kötülüktür.”

İktidara ve muhalefete çağrı

HDP’nin açıklamasında son olarak iktidar ve muhalefete çağrı yapılarak, şunlar kaydedildi:

“İktidarı bu yanlıştan vazgeçmeye, muhalefeti de ülkenin geleceğine, toplumun barış umuduna yapılan bu operasyona karşı durmaya çağırıyoruz.
“İstanbul seçimi öncesinde, asker tabutlarının önünde seçim propagandası yapma sahnelerini bu topluma yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.
“Bizim barış ısrarımız ve irademiz her zamankinden daha güçlüdür. İktidarın dayattığı savaş değil halkların özlemini duyduğu toplumsal barış kazanacaktır.”

Savunma Bakanlığı: Hakurk bölgesinde iki asker yaşamını yitirdi

Savunma Bakanlığı ve Erdoğan’dan ‘sınır ötesi operasyon’ mesajı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye’ye ABD'den bir S-400 uyarısı daha
Sonraki Haber
Yolculuk nereye? – Elend Aydın