Ana SayfaGüncelHDP’li Kenanoğlu: Sözlerim çarpıtıldı, amaç manipülasyon yaratmak

HDP’li Kenanoğlu: Sözlerim çarpıtıldı, amaç manipülasyon yaratmak

HABER MERKEZİ – TV5’te katıldığı bir programda yaptığı açıklamaların basın tarafından “bağlamı ve referansı art niyetli bir şekilde çarpıtıldığını” söyleyen HDP Milletvekili Kenanoğlu, “23 Haziran İstanbul Seçimi öncesinde servis edilen bu haber partimiz ve şahsım üzerinden bir çeşit manipülasyon yaratıp sonuç devşirmeye yöneliktir” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, 14 Mayıs’ta TV5 televizyon kanalında konuk olarak katıldığı “Kulis Ankara” adlı programda yaptığı açıklamaların ardından bugün basında çıkan haberlere tepki gösterdi.

Kenanoğlu, “AKP ile görüşüyoruz” ve “HDP AKP ile anlaştı” şeklinde ifadeler kullandığı yönünde çıkan haberlerin ‘art niyetle hazırlandığını’ vurguladı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan HDP’li vekil, “Yapmış olduğum konuşmanın bağlamı ve referansı art niyetli bir şekilde çarpıtılmıştır” dedi ve şöyle devam etti:

Program sırasında, kritik eşikte olan açlık grevlerinin acilen bitirilmesi adına Adalet Bakanlığı’nı göreve davet ederken, program sunucusunun “Bir temas var mı ya da bundan sonra söz konusu olur mu?” şeklinde yönelttiği soruya, “Bu ülkenin bir sürü sorunu, bir sürü meselesi var. Bu meselelerle ilgili biz kiminle görüşeceğiz çözülmesi için! Açlık grevlerinin sonuçlandırılması için biz kiminle görüşeceğiz? Adalet Bakanıyla görüşeceğiz” cümleleriyle yanıt vermiş olmama rağmen, ifadelerim art niyetlice cımbızlanıp bağlamı dışına çıkar(t)ılarak servis edilmiştir.
Ardından, program sunan Mustafa Yılmaz’ın tekraren aynı minvalde sorduğu “görüşüyor musunuz” sorusunu ise “bu sorunun çözülmesi konusunda bir görüşme – partimizin çeşitli organlarından çeşitli arkadaşlarımız bu konularla ilgili görüşüyorlar – ama bu görüşme şunun üzerine değil: “şunu yaparsanız biz de size şöyle oy taşırız” Böyle bir şey değil. Yapılan görüşme şudur: bu ülkede bir adaletsizlik var, bu insanlar bu anneler günlerdir sokaklarda sürükleniyor, itilip kakılıyor, göz altına alınıyor. Yav bu adaletsizliğe bir son verin. Biz bunu kimden talep edeceğiz? Kimle görüşeceğiz? Tabi ki de Ak Parti ile görüşeceğiz. ” diyerek bahse konu görüşmenin referans noktasının bir çeşit seçim pazarlığına işaret eden yeni bir temasa ilişkin olmadığını, yalnızca açlık grevlerinin bir an önce çözülmesi gerektiği noktasında bazı girişimlerin olduğu yönünde beyanda bulundum.

Açıklamasında programda kullandığı ifadeleri hatırlatan Kenanoğlu, “açlık grevleri konusunun 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimi tavrımıza yönelik bir etkisi olmayacağını ifade ettim” dedi.

Bununla birlikte, müzakere sürecinin devam ettiği 7 Haziran seçimleri öncesinde dahi ‘seni başkan yaptırmayacağız’ diyen bir parti olduğumuzu, demokrasi ve adaletten yana tavır koymayan hiçbir siyasi partiyle yan yana gelmemizin mümkün olmadığını, HDP’nin ve HDP seçmeninin de yukarıda da belirtildiği üzere bu cinsten seçim öncesi ‘jestlere’ kanmayacağını belirtmiş olmama rağmen konuşmanın bağlamı dışına çıkar(t)ılarak programın yayınlandığı tarihten 2 hafta sonra cımbızlanması ve servis edilmesi düşündürücüdür.

“Amaç manipülasyon yaratmak”

Söz konusu haberlerin “manipülasyon yaratıp sonuç devşirmeye yönelik” olduğunun altını çizen Kenanoğlu, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

Yapılan haberler 23 Haziran İstanbul Seçimi öncesinde servis edilen bu haber partimiz ve şahsım üzerinden bir çeşit manipülasyon yaratıp sonuç devşirmeye yöneliktir.
31 Mart’ta olduğu gibi 23 Haziran’da da seçimin kilit ve belirleyici partisi HDP’dir. Seçim sathı mahallinde bulunduğumuz şu süreçte belli ki seçimler bitene kadar bu yollu art niyetli haberlerle çokça karşılaşacağız.
Kamuoyundan bu tür manipülatif, algı üretmeye yönelik haberlere itibar etmemesini önemle rica ederiz.

Bahse konu konuşmanın yapıldığı programın tamamı şöyle:


Adalet Bakanı: Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesi İstanbul seçimleriyle ilgili değil


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Brexit krizi: Başbakan Theresa May 7 Haziran’da görevi bırakıyor
Sonraki Haber
CHP'den 23 Haziran tespiti: Yine kamu görevlisi olmayan kişiler görevlendirildi