Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanlığı’ndan ‘Dersim’ kararı için soruşturma

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Dersim’ kararı için soruşturma

HABER MERKEZİ – Dersim Belediyesi’nin hizmet binasında bulunan tabelalardaki ‘Tunceli’ ifadesinin yerine ‘Dersim’ yazılması yönündeki karara ilişkin İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, Dersim’de kayyum döneminde ‘Tunceli’ olarak değiştirilen belediye tabelasının yeniden ‘Dersim’ yapılması yönünde alınan karar hakkında soruşturma başlattı.

DHA’nın haberine göre Bakanlık söz konusu kararla ilgili müfettiş görevlendirdi.

Ne olmuştu? 

Dersim’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum döneminde ‘Tunceli’ olarak değiştirilen belediye tabelasının yeniden ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi kararı alınmıştı.

Dersim Belediye Meclisi üyelerinin oybirliğiyle aldıkları kararda, “kentin kültürünün, tarihinin ve inanç biçiminin yaşatılması adına böyle bir karara gidildiğine” vurgu yapılmıştı.

Alınan bu karar MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemelidir” tehditleriyle karşılanmıştı.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise bu tehdit ve tepkilere yanıt olarak, “Bizim burada yaptığımız ‘Dersim’ adını politikleştirmek değil, halkın talepleri doğrultusunda talebi yerine getirme meselesiydi” demişti.

Diğer yandan Dersim Belediye Meclisi’nin HDP’li üyesi Nurgül Yalay da alınan kararın kentin tarih ve kültürü göz önüne alınarak verildiğini belirtmişti.

Bu gelişmelerin ardından Valiliğin mahkemeye yaptığı başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Küçükçekmece’deki çocuk istismarı: Fail erkeğe istenen ceza belli oldu
Sonraki Haber
Hastasına homofobik ifadeler kullanıp, adresini paylaşan doktora Tabip Odası'ndan uyarı ve para cezası