Ana SayfaGüncelİHD ve Türkdoğan’dan ‘açlık grevi açıklaması’ iddiasına yalanlama

İHD ve Türkdoğan’dan ‘açlık grevi açıklaması’ iddiasına yalanlama

HABER MERKEZİ – Açlık grevleri ile ölüm oruçları sürerken, İmralı’ya 20 gün arayla ikinci kez giden avukatların yapacağı açıklama bekleniyor. Gözler beklenen açıklamada ancak ortaya atılan bir iddia tartışma konusu oldu. Açlık grevlerini yakından takip eden isimlerden İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan’ın “yarın açıklama yapılacağı” ve “beklentinin açlık grevlerinin son bulacağı yönünde” beyanda bulunduğu öne sürüldü. Görüştüğümüz Türkdoğan ise ‘temennisi bu olsa da söz konusu beyanda bulunmadığını’ belirterek, iddiaları yalanladı. İHD’de de konuyla ilgili bir mesaj paylaştı.

Açlık grevleri ve ölüm oruçları devam ederken, gözler İmralı’dan gelecek açıklamada.

2 Mayıs’taki görüşmenin ardından önceki gün yani 22 Mayıs’ta avukatlar bir kez daha İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmüştü.

Bu görüşme sonrası gelecek açıklama beklenirken, sosyal medyada, açlık grevlerini yakından takip eden isimlerden İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’a ait olduğu iddia edilen sözler gündem oldu.

Kimi sosyal medya hesapları ile ajanslar Türkdoğan’ın, 198 gündür açlık grevi eylemini sürdüren HDP Milletvekili Leyla Güven’in “yarın basın açıklaması yapacağını” söylediğini aktardı.

Söz konusu kaynaklar Türkdoğan’ın “Beklenti açlık grevlerinin son bulacağı yönünde” şeklinde beyanda bulunduğunu da iddia etti.

Ancak konuyla ilgili görüştüğümüz Türkdoğan, böyle bir açıklaması olmadığını belirtti.

“Böyle bir beyanatım yok. Bir muhabir arayıp da bunu bana sormuş da değil. Lakin Leyla Güven’le de görüşmüş değilim. Leyla hanımın kızı Sabiha’ya da durumu ilettim. Evet, bir beklentimiz var. Hepimiz grevlerin devam edip etmemesiyle ilgili İmralı’da görüşme yapan avukatların konuşmasına dair beklenti içindeyiz. Yani ben de herkes gibi bekliyorum.”

İHD Genel Merkezi de konuyla ilgili Twitter’dan paylaştığı mesajında, Türkdoğan’a ait olduğu iddia edilen beyanın gerçeği yansıtmadığını duyurdu:

HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 198’inci gününe girdi. Güven’le beraber HDP’li parlamenterler Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da 3 Mart’tan bu yana eylemde.

HDP milletvekilleri ile aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Farklı cezaevlerinde açlık grevinde olan 30 tutukludan 15’inin ölüm orucuna dönüştürdüğü eylemi 25, diğer 15 kişininki ise 15’inci gününde.

8 yıl aradan sonra Öcalan ilk kez avukatları ile geçtiğimiz 2 Mayıs’ta görüşmüştü ancak görüşme sonrası bir açıklama yapan siyasi tutuklular ‘yapılan görüşme tecrit koşullarında gerçekleştirildiği’ için talepleri kabul görene kadar ‘eyleme devam’ kararı almıştı.

Karar sonrası 16 Mayıs’ta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağına dair “kısıtlamaların kaldırıldığını” açıklamış, bu açıklamadan 6 gün sonra yani 22 Mayıs’ta avukatlar bir kez daha İmralı’ya giderek Öcalan’la görüşmüştü.

Gözler bu son görüşme sonrası gelecek açıklamada.

Güven, diğer vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Öcalan’a dönük tecridin tamamen kaldırılmasını istiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rabia Naz'ın babası: Çocuğumun hesabını versinler, katilleri ortaya çıkarsınlar
Sonraki Haber
Kalıpların dışına çıkan bir film: “Sınır” vizyonda