Ana SayfaGüncelİHD’den ‘Türkiye’de Irkçılık: Yaşayanlar Anlatıyor’ konferansı

İHD’den ‘Türkiye’de Irkçılık: Yaşayanlar Anlatıyor’ konferansı

HABER MERKEZİ – İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon tarafından ‘Türkiye’de Irkçılık: Yaşayanlar Anlatıyor’ başlığıyla 11 Mayıs’ta bir konferans düzenlenecek.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’u, ‘Türkiye’de Irkçılık: Yaşayanlar Anlatıyor’ başlığıyla İstanbul’da bir konferans düzenliyor.

Taksim’de bulunan Elite Word İstanbul Hotel’de 11 Mayıs’ta gerçekleşecek olan konferansın sunum konuşmasını İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve ‘Irkçılık hakkında ne düşünebiliriz’ başlığı ile Sosyolog Dr. Barı Ünlü yapacak.

Saat 09.30’da başlayacak konferansın ilk oturumunda Avukat Betsi Penso, yayıncı yazar Rober Koptaş, avukat Erkan Metin ‘Türkiye’de Müslüman olmamak’ başlığını tartışacak.

Aynı başlığın tartışılacağı ikinci oturumda Arnavutköy Taksiarhis Kilisesi Fukaraseverler Derneği Genel Sekreteri Eleni Karamiti, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış sunum yapacak.

3’üncü oturum ise ‘Irkçılık her alanda’ başlığıyla devam edecek. Bu başlığı ise İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon Üyesi Gülistan Yarkın, Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) Firdevs Can Boztemir, Türkiye Roman Hakları Forumu (ROMFO) kurucusu ve danışmanı Hacer Foggo, araştırmacı-yazar Cafer Solgun tartışacak.

Oturumların ardından konferans “Kurumsal ve gündelik ırkçılık” başlığı ile gerçekleşecek forum ile devam edecek ve 19:00’da sona erecek.

Konferans programının tamamı ise şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD seçim için 'Bu sıra dışı kararı not ediyoruz' dedi, Ankara'dan yanıt
Sonraki Haber
Kuzey Kıbrıs’ta dörtlü koalisyon hükümeti dağıldı