Ana SayfaGüncelİmamoğlu’na o soruyu soran isim de yalan videoya isyan etti

İmamoğlu’na o soruyu soran isim de yalan videoya isyan etti

HABER MERKEZİ – Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının aslının kesilerek sosyal medyada dolaşıma sokulması sonrası, hedef haline getirildiği konuşmaya vesile olan soruyu soran HaberTürk yazarı Mehmet Akif Ersoy da duruma ‘isyan etti’. İmamoğlu’nun çarpıtmaya konu olan “Gelin Türkiye’yi hep beraber yönetelim” çağrısının siyasi iktidara olduğunun altını çizen Ersoy, AKP’ye uyarı ve önerilerde bulundu: “Seçim kampanyası sürecinde hakikatsiz ithamlarla ve troll hesaplarla süreci yöneten kişilerle ilişkini kes.”

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun bazı medya organlarınca PKK ve ‘FETÖ‘ ile ilişkilendirilmesine vesile olan sorunun sahibi gazeteci Mehmet Akif Ersoy, kaleme aldığı bir yazı ile gündemdeki çarpıtmalara tepki gösterdi.

Ersoy, İmamoğlu’na HaberTürk kanalında katıldığı programda “PKK’ya, FETÖ’ye ve özellikle yabancı basının Türkiye üzerine İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı, konuştuğu meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu?” diye sormuştu.

İmamoğlu’nun bu soruya yanıtı, “Ne olabilir ki? Gelin Türkiye’yi hep beraber yönetelim sayın cumhurbaşkanı, 24 Haziran’da yetki almış sayın AK Partililer…”diye yanıt vermişti. Ancak o anlar “Gelin Türkiye’yi hep beraber yönetelim” cümlesinden sonrası kesilerek sosyal medyada dolaşıma sokulmuştu.

Soruyu soran Ersoy’dan tepki

HaberTürk yazarı Ersoy, “Ekrem İmamoğlu ne söyledi?” başlıklı yazısında İmamoğlu’nun yanıt verirken “Gelin Türkiye’yi hep beraber yönetelim” çağrısını esasında “Cumhurbaşkanı ve AK Parti yöneticilerine” yaptığını belirtti.

“İmamoğlu’nun cümleye girişi, yayın sırasında beni de şaşırttı. ‘Acaba yanlış mı anladı?’ diye müdahale edip; “FETÖ-PKK” diye araya girmek üzereydim ki, tamamladığında; soruyu doğru anladığı, cevaben de; ‘tüm terör örgütlerine karşı Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte omuz omuza mücadele edelim’ dediği ortaya çıktı.”

Ersoy yazısında tepkisini, uyarılarını ve AKP’ye önerilerini şöyle sürdürdü:

“İmamoğlu’nu farklı şekilde eleştirmek, çelişkilerini tespit etmek, gerçek veri ve sebeplerle ifadelerine şerh düşmek mümkünken, böylesine yanlış bir yöntemle bunları paylaşmanın, AK Parti’ye negatif yansımaları oluyor.
“Bu hareketler belki bir – iki gün puan kazandırmış gibi görünebilir. Ama hakikat ortaya çıktığında, bunu yapanlar da sessiz kalanlar da vicdanlarda mahkum olur.
“Zira İmamoğlu ve ekibi, konuşmanın tamamını paylaştığında ve gerçekte ne olduğu gün yüzüne çıktığında, yaklaşık 12 saatlik bu çirkin çabanın aslında karşılığı olmayan-toplumsal olarak da karşılık bulmaması gereken bir durum olduğu anlaşılıyor.
“AK Parti’nin, seçim kampanyası sürecinde hakikatsiz ithamlarla ve troll hesaplarla süreci yöneten kişilerle ilişkisini kesmesi ve parti imajını korumak adına, lehine zannedilen asılsız haberlerin aleyhine dönmesine müsaade etmemesi gerekiyor.”

AKP’li isim de rahatsızmış

Öte yandan bir başka HaberTürk yazarı Fatih Altaylı da, kendisine konuşan bir AKP’li’nin dolaşıma sokulan söz konusu videodan kendilerinin de rahatsız olduğunu söylediğini bildirdi.

İmamoğlu’na yapılanlardan rahatsız olduğunu dile getiren AKP’li ismin söylediklerini Altaylı şöyle aktardı:

“O videoyu hazırlayan hanımefendinin kim olduğunu bütün İstanbul teşkilatı biliyor. Ve çok ayıp ediyorlar. Bu videoyu hazırlayan E.K hanım. İl örgütüne bir şekilde girdi. Hatta bir ara Tanıtım ve Medya İlişkileri Başkanlığında görevlendirildi. Tepki üzerine oradan alındı fakat ilde görevi sürüyor. Şunu bil ki, bu Pelikan taktikleri partide ciddi rahatsızlık yaratıyor.”

AKP’li ismin videonun hazırlanması konusunda işaret ettiği kişinin AKP İstanbul yöneticilerinden Elif Şahin Keleş olduğu belirtilir.

İmamoğlu ne dedi?

Bu yaşananların üzerine Arnautköy’de konuşan İmamoğlu, programda söylediği sözlerin arkasında olduğunu ifade etti.

“Ben ne diyorum. Kardeşim bizleri terör örgütleriyle ilişkilendirmeyi bırakın. Aklınızı başınıza alın. Bu ülkenin ekonomiyle ilgili, uluslararası sorunları var, terörle ilgili sorunları var. Gelin bu sorunları hep beraber çözelim diyorum. Günün sonunda bu arkadaşlar bizim video işini saptırıp, ekleyip çıkartıp sözüm ona terörle ilişkili hale getirmeye çalışıyorlar.”



Önceki Haber
İzmir LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nün tarihi açıklandı
Sonraki Haber
Gül ve Davutoğlu periferisine karşı tutum nasıl olmalı? – Abdulmelik Ş. Bekir