Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan su ve ulaşım indirimi için talimat

İmamoğlu’ndan su ve ulaşım indirimi için talimat

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı İmamoğlu, aylık öğrenci kartı bedelinin 85 TL’den 50 TL’ye düşürülmesi, konutlarda tüketilen suyun birim fiyatında da yüzde 40 indirim yapılması için talimat gönderdiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecince vaat ettiği su ve akbil indirimine indirim için talimat verdiğini duyurdu.

İmamoğlu imzalı 3 Mayıs 2019 tarihli Ulaşım Daire Başkanlığı’na gönderilen yazıda, İstanbul’da toplu taşımanın geliştirilmesi ve İstanbulluların kolay ulaşımını sağlamak için Mayıs ayı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı gündemine aylık öğrenci kartı bedelinin 85 TL’den 50 TL’ye düşürülmesi konusunun alınarak, gerekli çalışmanın yapılması istendi.

İBB Başkanı tarafından gönderilen yazıda, ayrıca 0-4 yaş arası çocuklu kadınlar için ücretsiz taşıma kartı, 0-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz yolculuk hakkı, dini-milli-resmi bayram günlerinde toplu taşımanın ücretsiz olması konularının gündeme alınması da talep edildi.

Su indirimi

Öte yandan su indirim için de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu imzalı 3 Mayıs 2019 tarihli  yazı İSKİ Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

Yazıda konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesi yönünde maliyet birim fiyatlarının tespit edilerek gerekli çalışmaların yapılması ile su satış tarifelerini tespit edip ivedi olarak İSKİ Yönetim Kurulu gündemine sunulması istendi.

İstanbul’da su fiyatları 2015 yılından beri her ay enflasyon oranında otomatik olarak zamlanıyordu.

İndirim için yapılacak çalışmaların Mayıs ayında İBB Meclis oturumunda gündeme alınarak karar bağlanması bekleniyor.