Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan YSK tepkisi: O zaman Anayasa da şaibeli, cumhurbaşkanlığı da

İmamoğlu’ndan YSK tepkisi: O zaman Anayasa da şaibeli, cumhurbaşkanlığı da

HABER MERKEZİ – 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, YSK’nin seçimlerin yenilenmesi yönündeki kararını eleştirdi, “İptal gerekçesi seçim kurullarıysa o zaman Anayasa da şaibelidir, cumhurbaşkanlığı da” diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi yönündeki kararının ardından iptal edilen seçim sonuçlarına göre İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü’nde onbinlerce yurttaşa seslendi.

İmamoğlu, YSK’nin AKP ve MHP’nin itirazlarını değerlendirerek aldığı karar sonrası Yaşam Vadisi’nde yaptığı konuşmada, “İptal gerekçesi seçim kurullarıysa, aynı kurullarla geçen yıl Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı seçtin, aynı kurullarla referandum yaptın, anayasa değişti. O zaman Anayasa da şaibelidir, cumhurbaşkanlığı da” sözlerini kaydetti.

“Onlar bizden çatışma, kötü söz duymak isteyecek. Biz ısrarla bu milletin kavga etmesi istemeyen insanlar olarak ısrarla kucaklaşacağız” diyen İmamoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“O gece demokrasiye ihanet etmek isteyenler gecenin bir vaktinde alelacele kazandık diye açıklama yaptılar. Tam bir komedi. Ben olsam kahkaha atarım onlara. Gülün, bu adamların gülünecek halleri var. Vallahi gülün.
“31 Mart’tan sonraki bu süreçte kendileri gerekçe tutturamayınca karar vericileri gerekçe altına almaya çalıştılar. YSK’yı farklı farklı itirazlar, gerekçelerle etki altına almaya tehdit etmeye başladılar. Buna boyun eğdiler. YSK’yı kınıyorum.
“YSK karar açıklıyor. Sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmişmiş. Aynı kurullarla cumhurbaşkanlığı seçtin, anayasa referandumu yaptın. O zaman anayasa da cumhurbaşkanlığı seçimi de şaibelidir. İstanbul seçimlerinin anamın hak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir.
YSK’da haince kararı alanlara sesleniyorum. Buradan verdiğim mesajlarla onların bile çocuklarının torunlarının hayatlarını kurtaracağım. Herkese söz veriyorum: Türkiye’nin ekonomik olarak düştüğü durumu örtbas etmek için, 45 gün daha zaman kazanıp pisliklerini temizlemek için karar almış olabilirler. Biz güler yüzle, sevgiyle, saygıyla, hakkımızı söke söke alacağız. Demokrasiyle alacağız. Bu şehrin 16 milyon insanının emeğine, alın terine, vicdanına güveniyorum. Hep birlikte kazanacağız göreceksiniz.
AKP, MHP’ye oy vermiş, bu partilerde görev almış insanlara yöneticilere, milletvekillerine sesleniyorum. Bazı insanlar prensipleri için parti değiştirir. Bazı insanlar partileri için prensiplerini değiştirir.
Buradan diyorum: Her şey çok güzel olacak. Sakın güler yüzünüzü umudunuzu kaybetmeyin. Umut burada. Bu alınan yanlış kararların altına imza atan, yargıyı tehdit eden insanları bu mübarek Ramazan ayında Allah’a havale ediyorum.”

YSK kararı: İstanbul’da seçimler yenilenecek, tarih 23 Haziran




Önceki Haber
Ahmet Şık: Öcalan’ın açıklaması ile YSK kararı arasında bağ kurmak AKP'nin ekmeğine yağ sürmektir
Sonraki Haber
Bir sergi: “Nuri Bilge Ceylan Baksı’da”