Ana SayfaGüncelİstanbul için YSK kararı beklenirken AA servis etti: 43 kişinin ‘FETÖ irtibatı’ bulunmuş

İstanbul için YSK kararı beklenirken AA servis etti: 43 kişinin ‘FETÖ irtibatı’ bulunmuş

HABER MERKEZİ – İstanbul seçimleri ile YSK kararı beklenirken, İstanbul’un üç ilçesinde ‘sandıklarda usulsüzlük yapıldığı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmalara ilişkin AA bir haber servis etti. Ajansın haberinde “İstanbul’daki seçim soruşturmasında 43 kişinin ‘FETÖ irtibatı’ bulundu” dendi.

Anadolu Ajansı, İstanbul’da seçimlerde usulsüzlük iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkındaki soruşturmada 43 şüphelinin ‘FETÖ’yle irtibatı tespit edildiğini duyurdu.

Haberde, “43 şüpheliden ikisinin ByLock kullanıcısı olduğu, 41’inin Bank Asya’ya para yatırdığı belirlendi” dendi.

Seçim soruşturmaları

İstanbul Anadolu başsavcılığının AKP ve MHP’nin iddialarını araştırmak üzere 32 soruşturma açtığı, 100’ü aşkın seçim görevlisinin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı belirtilmişti.

Soruşturmanın 31 Mart seçimlerinden bu yana sürdüğü kaydedilmişti.

Gözler YSK’de

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerine dönük AKP ile MHP’nin yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili son kararını hafta başında vermesi bekleniyor.

Söz konusu haber bu sürecin hemen öncesine denk geldi.

YSK, İstanbul başvurularına ilişkin iki karar verebilir. AKP ve MHP’nin itirazı kabul edilebilir ya da reddedilebilir.

Kurul’un itirazların kabulüne karar vermesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelir. Ve YSK aksine bir karar almazsa, İstanbul’da seçmenin 2 Haziran’da yeniden sandık başına gideceği anlamına gelecek.

Ret kararı verilmesi halinde ise İstanbul İl Seçim Kurulu’nca tanzim edilen İl Birleştirme Tutanağı sonucu kesin seçim sonucu olacak.




Önceki Haber
Leyla Güven: Şimdi bizim halklarımızın zamanıdır sevgili Bobby Sands
Sonraki Haber
Moskova'da bir uçak alev aldı, 41 kişi hayatını kaybetti