Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstismarı meşrulaştıran ‘Zümrüt Apartmanı’nın yazarı ve yayıncısı serbest bırakıldı

İstismarı meşrulaştıran ‘Zümrüt Apartmanı’nın yazarı ve yayıncısı serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Çocuk istismarını meşrulaştırıcı ifadelerle dolu ‘Zümrüt Apartmanı’ kitabının yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez ve kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu serbest bırakıldı.

Abdullah Şevki Yurtvermez isimli erkeğin kaleme aldığı ‘Zümrüt Apartmanı’ isimli kitapta çocuk istismarını anlattığı ve adeta meşrulaştırdığı kısımlar sosyal medyada büyük tepki topladı.

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları tarafından yayımlanan kitap için, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Twitter üzerinden kitabın toplatılması ve hakkında dava açılması için çağrı yaptı.

Suç duyurusu

Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım da, kitabın toplatılması, basımının durdurulması, yazarının tutuklanması ve hakkında dava açılması için, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi.

Açıklamada, “Ülkemizde, yayımlanmış eserlerde suç teşkil eden hususların belirlenmesi ve bunlara karşı herhangi bir cezai yaptırım uygulanması, kanunen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğunda değildir” denildi.

Ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Abdullah Şevki ile birlikte kitabın basım ve dağıtımından sorumlu kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerikle mücadelemiz devam edecektir.”

Kitabın yazarı ve yayıncısı gözaltına alındı

Kültür ve Turizm Bakanlığı da kitapta yer alan ifadelere ilişkin olarak, Bakanlık tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Başvurular üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Abdullah Şevki hakkında “müstehcenlik” suçundan soruşturma başlattı.

Söz konusu kitabın yazarı Abdullah Şevki Yurtvermez’in, dün akşam saatlerinde Ankara’da gözaltına alındığı belirtildi.

Yurtvermez’in ardından kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu da gözaltına alındı.

Her iki isim de Emniyet’teki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

İki isim de serbest bırakıldı

Yurtvermez ve Topçu, savcılık sorgularının ardından ‘müstehcenlik’ suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

DHA’nın haberine göre her iki isim de adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.




Önceki Haber
AB'nin Türkiye raporunda bir ilk: 'Ekonomi dahil' her şey geriye gidiyor
Sonraki Haber
Urfa'da 13 tutuklama: "İşkence altında ifadelerimiz alındı"