Ana SayfaÇalışma Yaşamıİtalya’da liman işçileri Yemen savaşı için silah taşıyan gemiye yükleme yapmayı reddetti

İtalya’da liman işçileri Yemen savaşı için silah taşıyan gemiye yükleme yapmayı reddetti

HABER MERKEZİ – İtalya’da liman işçileri, Yemen savaşı için Suudi Arabistan’a silah taşıyan gemiye yükleme yapmayı reddetti. İşçiler limana, “Limanlar savaşa kapalı, göçmenlere açık” yazılı pankart astı.

İtalya’daki liman işçileri, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırılarını protesto etmek için Avrupa’dan silah taşıyan bir Suudi gemisine yükleme yapmayı reddetti.

Ülkedeki sendikaların geminin Cenova’daki limandan ayrılması talebiyle greve gittiği belirtildi.

Evrensel’in Russia Today ve Rassegna.it’e dayandırdığı habere göre dün İtalya’ya gelen Suudi Arabistan gemisi Bahri-Yanbu’nun Cenova limanındaki teslimatı, işçilerin engel olması üzerine geç gerçekleşti.

Geminin İtalya’ya tamamen yanaşmasına engel olmak için yapılan girişim başarısız olurken, gemi limanda protestolarla karşılandı.

İşçilere, malzemelerin Yemen’deki sivil halka karşı kullanılacağından korktuğu için gemiye yüklenmesine karşı çıkan insan hakları savunucuları da destek verdi.

Limanda düzenlenen eylemde savaş ve silah ticaretine karşı dövizler taşındı.

Ayrıca limana “Limanlar savaşa kapalı, göçmenlere açık” yazılı pankart asıldı.

https://twitter.com/Cgil_Liguria/status/1130379158339620864

Eylemlerini “Zafer” olarak nitelendiren İtalyan Genel İş Konfederasyonu’na (CGIL) bağlı Ulaştırma İşçileri Federasyonu (FILT) Cenova Şubesi Genel Sekreteri de “Yaptığımızın, bir halkın her gün öldürüldüğü büyük bir probleme küçük bir katkı olduğunu biliyoruz” dedi.

Previous post
Seçim iptali: YSK gerekçeli kararını yarına bıraktı
Next post
Hozat'ta Sakine Oğuz'u öldüren Medet Can Ateş isimli asker tutuklandı