Ana SayfaÇalışma YaşamıKadın işçiyi darp eden mekan sahibi ‘pişmanım’ dedi, serbest bırakıldı

Kadın işçiyi darp eden mekan sahibi ‘pişmanım’ dedi, serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki Meydan Beşiktaş isimli mekanın sahibinin bir kadın ve erkek çalışanına şiddet uyguladığı görüntüler ortaya çıktı. Kadın çalışan Gaye Akıl’ın erkek şiddetini gündeme taşımasının ardından mekan sahibi Şahin Şeker gözaltına alındı. Şeker, emniyetteki işlemleri sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polise verdiği ilk ifadedesinde ise ”Ani öfke patlamaları yaşıyorum. Yaşananlardan pişmanım” dedi.

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Meydan Beşiktaş (Dorock XL) isimli eğlence mekanında iş yeri sahibi, iki çalışanı darp etti.

Saldırı, şiddete maruz kalan kadın çalışan Gaye Akıl’ın yaşadıklarını Twitter üzerinden anlatması ile ortaya çıktı.

Vestiyerde çalışan Akıl, mekanın sahibi olan Şahin Şeker’in yanlarına gelerek “Beni gördüğünüzde ayağa kalkacaksınız, neden kalkmıyorsunuz” dediğini ve önce erkek çalışana tokat attığını söyledi.

Şeker’in ardından da kendisine yöneldiğini ve dakikalarca darp ettiğini anlatan Akıl, Şeker’in kendisini “Bir daha buraya gelirsen seni öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini kaydetti.

Çevredeki otopark görevlilerinin de şiddete tanık olduğunu ancak hiçbir müdahalede bulunmadıklarını söyledi.

Mekan sahibi gözaltına alınıp, serbest bırakıldı

Ayrıca Gaye Akıl, saldırı sonrası karakola gidip güvenlik kamerası görüntülerini ve darp raporunu verdiğini, emniyet birimlerinden 15 gün ses çıkmayınca savcılığa başvurduğunu ancak kendisine bir geri dönüş yapılmadığını ifade etti.

Bu açıklamaların ve olay anına ilişkin görüntülerin gündeme düşmesi üzerine harekete geçen polis, soruşturma başlattı ve mekan sahibi Şahin Şeker’i gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şeker Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Şeker adliyedeki işlemler sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA’nın aktardığına göre Şeker emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

“Olay günü iş yerine girdiğim zaman sinirliydim. Bilet satış bölgesinden geçerken, Gaye Akıl’la kısa bir tartışma yaşadım ve oradan ayrıldım. Yaşananlara moralim çok bozuldu ve arkadaşlara nasihat vermek için geri döndüğümde bu iki kişinin alaycı tavırlarıyla karşılaştım.

“Bilet kesen Enver D. ile konuşmak istediğim sırada Gaye Akıl olaya karışarak müdahale etti. Bu sırada kendimi kaybettim ve bu tatsız olaylar yaşandı. Son zamanlarda şirkette meydana gelen maddi anlamdaki olumsuzluklar tansiyon hastalığımı tetikledi ve ani öfke patlamaları yaşıyorum.

“Yaşananlar için çok üzgünüm. Bu olay dışında Gaye Akıl ve Enver D. ile ilgili şahsi bir husumetim bulunmuyor. Yaşananlardan pişmanım.”

Dorock XL’den açıklama

Öte yandan saldırı anına ilişkin görüntülerin yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan Dorock XL, çalışanları darp eden Şeker’in, Beşiktaş Dorock XL markasının bulunduğu alanın mal sahibi olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Dorock XL markası Gaye hanımın en başından beri yanında yer almıştır ve markasını aynı gece alandan çekmiştir” denildi.

Bunun üzerine Akıl da yaptığı açıklamada, “Yaşadığım olayın Dorock XL ile hiçbir alakası yoktur. Olayı yaşamama sebep olan Meydan Beşiktaş alanının mal sahibidir. Hukuksal süreçte de Dorock XL yönetimi koşulsuzca yanımdadır” ifadelerini kullandı.


Dorock XL Bar’da kadına şiddet: Sanatçılar konserlerini iptal etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Er Gökhan Kılıç’ın ölümüne sebep olan başçavuşun cezası 15 yıla çıkarıldı
Sonraki Haber
Yine beraat edilmeyen Şık'tan Sağlık Bakanlığı'na: Önlem aldınız mı?