Ana SayfaGüncelKaftancıoğlu: Tebliğ edilmeyen davanın sızdırılma zamanlaması manidar

Kaftancıoğlu: Tebliğ edilmeyen davanın sızdırılma zamanlaması manidar

HABER MERKEZİ – 17 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisine tebligat ulaşmadan konunun hükümete yakın medya organları aracılığıyla basına servis edildiğini vurguladı, “Dikkat çekici hususlardan biri sızdırmanın zamanlamasıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, beş ayrı suçlamayla 17 yıla kadar hapsi istenmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasını Twitter üzerinden yapan Kaftancıoğlu, ilgili dava haberinin ilk olarak hükümete yakınlığıyla bilinen medya organları tarafından servis edildiğini hatırlatarak, o sırada kendisine resmi tebligatın dahi henüz ulaşmamış olduğunu söyledi.

Kaftancıoğlu, “Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi kadar önemli olan bir diğer husus ise, nasıl ve hangi amaçlarla bu ihlale göz yumulduğu ile sızdırmanın zamanlamasıdır” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı’nın açıklamasının tam metni şöyle:

“Hakkımda açılan dava ile ilgili basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin;
2018 Ocak ayından itibaren hakkımda soruşturmalar başlatılmış ve bu soruşturmalarla ilgili 12 Aralık 2018 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade vermiştim. Soruşturma dosyasında, ifade özgürlüğü kapsamında yer alan şahsıma ait beyanlarım ile birlikte; üretilmiş, kurgulanmış, sahte ifadeler de bulunmaktaydı.
Yazıldığı ve kabul edildiği söylenen iddianameye ilişkin tarafıma resmi bir tebligat ulaşmadan yandaş medya organlarına sızdırılması soruşturmanın gizliliği açısından skandal, ancak ne yazık ki alışılageldik bir durum olmuştur. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi kadar önemli olan bir diğer husus ise, nasıl ve hangi amaçlarla bu ihlale göz yumulduğu ile sızdırmanın zamanlamasıdır.
Hukuk eliyle gösterdikleri sopayla susturacaklarını, korkutacaklarını, yıldıracaklarını zannedenler olabilir. Ancak bilinsin ki tek gündemim İstanbul’un çocukları, gençleri, kadınları, yoksulları kısacası onaltı milyon vatandaşı için hiç durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışmaktır.
Zaman susma değil tam tersine vatandaşa hakikati daha yüksek sesle anlatma zamanı. Böylesi bir zamanda; geçmişten bugüne, halka hakikati anlatanlara yaşatılan onca mağduriyetin yanında bu dava benim açımdan konuşmayı bile ayıp sayacağım bir teferruat olarak kalacaktır.
Soran, merak eden dayanışma gösteren tüm dostlar rahat olsunlar.
Çok yakında hak kazanacak, halk kazanacak, hakikat kazanacak ve her şey çok güzel olacak.
Selam, saygı ve dayanışmayla.
Dr. Canan Kaftancıoğlu
CHP İstanbul İl Başkanı”

Ne oldu?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek”, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Ocak 2018 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İHA’nın haberine göre Kaftancıoğlu’nun 17 yıla kadar hapsi isteniyor.

Hazırlanan iddianamede, Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar suçlamalara ana ‘delil’ maddesini oluşturdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'den 23 Haziran tespiti: Yine kamu görevlisi olmayan kişiler görevlendirildi
Sonraki Haber
Bartın'da yaşayan Hatice Dabaz oğlu tarafından öldürüldü