Ana SayfaGüncelKalıpların dışına çıkan bir film: “Sınır” vizyonda

Kalıpların dışına çıkan bir film: “Sınır” vizyonda

HABER MERKEZİ – Cannnes Film Festivali’nden ödül alan İranlı yönetmen Ali Abbasi’nin “Sınır” isimli filmi vizyona girdi.

İranlı İsveç vatandaşı olan yönetmen Ali Abbasi’nin yeni filmi “Gräns” ya da Türkçe ismiyle Sınır, İskandinav edebiyatının önemli yazarlarından John Ajvide Lindqvist’in aynı isimli öyküsünden uyarlandı.

Senaryosunu John Ajvide Lindquist ve Isabella Eklöfn ile birlikte yazan Abbasi’nin filminin kaynağı İskandinav mitolojisi.

Abbasi ayrıca gündelik, güncel ve gerçek olanla mitolojik unsurları harmanlayarak “Sınır”ı kalıpların dışına çıkarıyor.

Filmde, kendi kadar ‘tuhaf’ bir erkeği takıntı haline getiren Tina adındaki bir gümrük memurunun sonunda kendi varlığını bile sorgulayacağı birtakım sırları öğrenmesini anlatılıyor.

“Genç bir kadın olan Tina gümrük memuru olarak çalışır. Hem iş arkadaşları hem de çevresindekiler onun tuhaf biri olduğunu düşünür. Fakat Tina işinde oldukça başarılıdır. Altıncı hissi sayesinde kaçakçıları kolayca ortaya çıkarır. Bir gün gizemli bir erkek olan Vore ile karşılaşınca işler biraz karışır. Tina, Vore’nin bir şey sakladığından emindir fakat bunu bir türlü ispatlayamaz. Bu olay Tina’nın hayatını sorgulayıp gerçeklerle yüzleşmesine neden olur.”

Filmin oyuncu kadrosunda ise Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson ve Ann Petrén gibi isimler yer alıyor.

Ali Abbasi’nin ikinci uzun metraj filmi olan “Sınır”, Göran Lundström ve Pamela Goldammer’ın En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı dalında kazandıkları Oscar adaylığı ve Cannes Film Festivali’nden Belirli Bir Bakış Ödülü’yle dönmesinden bu yana öne çıkan yapımlardan.

24 Mayıs itibari ile Türkiye’de vizyona giren filmden yayınlanan fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İHD ve Türkdoğan'dan 'açlık grevi açıklaması' iddiasına yalanlama
Sonraki Haber
Gemilerin tarihi - Ertuğrul Kürkçü